Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται το ρωσικό... irondome! - Η Ρωσία ετοιμάζει την πλέον υπερσύγχρονη κινητή προστασία από drones

Έρχεται το ρωσικό... irondome! - Η Ρωσία ετοιμάζει την πλέον υπερσύγχρονη κινητή προστασία από drones
Το Leshiy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία όχι μόνο κατά την μεταφορά ευαίσθητων στόχων, αλλά και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Ειδικοί από την Roselektronika Holding, μέρος της Rostec, ανέπτυξαν ένα νέο κινητό αμυντικό σύμπλεγμα - ομπρέλα για την προστασία στρατιωτικών και άλλων οχημάτων από επιθέσεις drone.
Το προϊόν, γνωστό ως "Leshyy", έχει ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με το δελτίο τύπου στον ιστότοπο της κρατικής εταιρείας.
"Ο καταστολέας, που αποτελεί μέρος του συγκροτήματος "Leshy", τοποθετείται στην οροφή του οχήματος και σχηματίζει μια παρεμβολή, σχηματίζοντας έναν προστατευτικό θόλο πάνω από το όχημα.
Αυτό εγγυάται την καταστολή των καναλιών ελέγχου για drones, συμπεριλαμβανομένων των drones FPV.

Η ακτίνα εργασίας του συστήματος είναι τουλάχιστον 250 μέτρα.

Ο εξοπλισμός λειτουργεί αποτελεσματικά εν κινήσει, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ακίνητος», είπε η Rostec.
Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό το νέο σύστημα έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια δοκιμών και παραδίδεται στους πελάτες.
Ο εξοπλισμός δοκιμάστηκε και επαληθεύτηκε επιτυχώς στο Ινστιτούτο Έρευνας και Δοκιμών Ηλεκτρονικού Πολέμου του Κέντρου Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας "Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας Zhukovsky and Gagarin".
"Το Leshiy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία όχι μόνο κατά την μεταφορά ευαίσθητων στόχων, αλλά και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Ο εξοπλισμός μας ξεχωρίζει από παρόμοια προϊόντα λόγω της ανώτερης αξιοπιστίας και οικονομικής τιμής.
Οι πελάτες μας έχουν δώσει θετικά σχόλια για την απόδοση του συγκροτήματος", δήλωσε ο Anatoly Kuznetsov, Διευθύνων Σύμβουλος της «Polyus» (μέρος της Roselektronika), που ανέφερε επίσης στην έκθεση ότι αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στη διεύρυνση του εύρους συχνοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης