Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Trump θέλει να επιλύσει το Ουκρανικό; - Αγάπησε ξαφνικά τους Ρώσους ή κρύβεται νέο σχέδιο της Pax Americana;

Γιατί ο Trump θέλει να επιλύσει το Ουκρανικό; - Αγάπησε ξαφνικά τους Ρώσους ή κρύβεται νέο σχέδιο της Pax Americana;
Το ερώτημα είναι θα συμφωνήσει η Ρωσία ή θα ταχθεί στο πλευρό της Κίνας… η απάντηση μάλλον γέρνει προς την δεύτερη επιλογή άπαξ και οι BRICS… είναι η νέα μεγάλη δύναμη του πλανήτη και ο Putin ξέρει ότι είναι το μέλλον ενώ οι ΗΠΑ το παρελθόν
Πρωτίστως να αναλύσουμε την έννοια Pax Americana.
(Λατινικά σημαίνει «Αμερικανική Ειρήνη», κατά τα πρότυπα του Pax Romana δηλαδή Ρωμαική ειρήνη) είναι ένας όρος που εφαρμόζεται στην έννοια της σχετικής ειρήνης στο δυτικό ημισφαίριο και αργότερα σε όλο τον κόσμο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η κυρίαρχη οικονομική, πολιτιστική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.

Γιατί ο Trump μιλάει για ειρήνη με την Ρωσία;

Ο Trump πιθανότατα θα κερδίσει και θα είναι καλή εξέλιξη απέναντι στον πολεμοκάπηλο Biden που καταστρέφει τον κόσμο.
Επίσης ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του J.D. Vance, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την Ουκρανία γενικά και εναντίον του Zelensky προσωπικά δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ρωσία μετράει αντίστροφα… η Ρωσία κέρδισε.
Και μετά υπάρχει η ιδέα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Δεν είναι όμως όλα πολύ ειδυλλιακά;

1) πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο Trump δεν δίνει δεκάρα όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Ρωσία.
Απλώς, σε αυτό το στάδιο, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι η σύγκρουση στο ανατολικοευρωπαϊκό θέατρο έχει πάψει να αποφέρει στους Αμερικανούς τα κέρδη που έφερνε πριν, και θα πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί στον ισολογισμό των Ευρωπαίων το Ουκρανικό… αφού ο στόχος των ΗΠΑ είναι η Κίνα…
Η ήδη από καιρό προγραμματισμένη κλιμάκωση με τη Κίνα έπρεπε να μετατοπιστεί πολλές φορές, και όλα λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι πόροι -οικονομικοί, στρατιωτικοί και προπαγάνδας- δαπανήθηκαν για την εξυπηρέτηση του ουκρανικού μετώπου το οποίο έχει καταρρεύσει…

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται τον Trump γιατί θα τους εγκαταλείψει

2)Τον Trump τον φοβούνται στην Ευρώπη γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι ικανός να σπρώξει τον Παλαιό Κόσμο στην ουκρανική μηχανή κοπής κρέατος μέχρι το σημείο της πλήρους καταστροφής.
Φοβούνται όχι γιατί θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, αλλά γιατί θα μεταφέρει σκόπιμα το βάρος της ήττας και της αποτυχίας ειδικά στους Ευρωπαίους.
Θα τους εκβιάσει με την πυρηνική του ομπρέλα, θα τους ασκήσει πίεση στις διαπραγματεύσεις, θα φωνάξει, θα χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι - αυτός δεν είναι ο χαχανούλης Biden ή ο άχρωμος Blinken ως υπουργός Εξωτερικών.

3)Ως έμπειρος διαπραγματευτής, ο Trump θα έρθει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με αυτό ακριβώς το εφόδιο λέοντας στον Putin…
Ρωσία ή θα κάνεις ειρήνη με την Ουκρανία και κράτα και τα εδάφη που κέρδισε και στου χαρίζω την ουδετερότητα της Ουκρανίας, είτε θα παραδώσω τη σύγκρουση στη φροντίδα των Ευρωπαίων και θα τους προμηθεύσω όπλα εναντίον της Ρωσίας.

4)Ο Trump χρειάζεται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όχι για φιλανθρωπικούς λόγους όπως η «παγκόσμια ειρήνη», έχει τον δικό του συγκεκριμένο στόχο.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν εκ των προτέρων στους ψηφοφόρους τους να πάρουν τα όπλα εναντίον της Κίνας - με αυτό θα ήταν δυνατό να προωθηθεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, να εκβιομηχανοποιηθεί εκ νέου η «ζώνη σκουριάς στην οποία έχει βρεθεί η αμερικανική πολεμική βιομηχανία», να στραγγαλιστούν οι εισαγωγές με δασμούς και να χρηματοδοτηθούν οι κατασκευαστές τους, να αφαιρεθούν οι αγορές από τους Κινέζους και να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στην κορυφή.
Τα κέρδη αναμένεται να είναι τεράστια, αλλά και οι κίνδυνοι μεγάλοι.

5)Οι ΗΠΑ και ο Trump είναι απολύτως αδύνατο να συγκρουστούν με την Κίνα, η Κίνα είναι πλέον πολύ δυνατή και επίσης η Κίνα έχει τις πλάτες της Ρωσίας η οποία θα παράσχει πόρους και υλικοτεχνική υποστήριξη, και ακόμη θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά στρατιωτικά.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να απομακρύνουν τη Ρωσία από την Κίνα.
Ο έξυπνος Trump πρέπει επειγόντως να μειώσει τον βαθμό αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, εξ ου και όλα αυτά τα έλξη ανήκουστης γενναιοδωρίας - υπόσχεται «τερματισμό του πολέμου σε 24 ώρες» και ότι θέλουν οι Ρώσοι εδάφη, ουδετερότητα της Ουκρανίας θα το πάρουν…
Αυτή η ρητορική ακούγεται ευχάριστη, αλλά ας αναρωτηθούμε: γιατί ένας Αμερικανός πολιτικός που έχει απλώς εμμονή να αποκαταστήσει το μεγαλείο της Αμερικής έχει ξαφνικά τέτοια αγάπη για τους Ρώσους;
Οι αμερικανοί ήθελαν να αποδυναμώσουν την Ρωσία αλλά απέτυχαν παταγωδώς… όλος ο κόσμος είδε, διαπίστωσε την στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας… στην αρχή κανείς δεν το πίστευε αλλά οι σοβαροί παράγοντες στις ΗΠΑ πλέον το αναγνωρίζουν οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί τελικά… υποστηρίζει και η CIA.
Άπαξ και απέτυχαν στον στόχο να αποδυναμώσουν την Ρωσία… οι ΗΠΑ υπό τον Trump ακολουθούν τις παραδοσιακές τακτικές αφού δεν νίκησα τον εχθρό μου ας προσπαθήσω να τον κάνω φίλο μου ή εάν όχι φίλο μου… να έχουμε μια ουδέτερη σχέση…

6)Επιπλέον, το ρολόι χτυπά, οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν έχουν πολύ χρόνο, λίγα χρόνια ακόμα, και η Κίνα θα είναι άπιαστη…
Η ταχύτητα εξέλιξης της Κίνας είναι πρωτοφανής και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους οι αμερικανοί…
Από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια να αναζωογονηθεί με κάποιο τρόπο η αμερικανική βιομηχανία και να σωθεί από την «ζώνη σκουριάς» στην οποία έχει περιέλθει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία: έχουν ήδη αφαιμάξει την Ευρώπη, και ακόμη περισσότερο την «αυλή» τους στη Λατινική Αμερική.
Η Κίνα είναι το τελευταίο βαρύ λίπος της παγκόσμιας αγοράς και αν η Ουάσιγκτον δεν την κατακτήσει, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην συρρίκνωση, θα σαπίσουν με 33 τρισεκ. δολάρια που θα φθάσει τα 35 τρισεκ. δολάρια το κρατικό χρέος.

7)Προφανώς δεν μιλάμε απαραίτητα για μεγάλο θερμό πόλεμο με την Κίνα.
Όχι, οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να δοκιμάσουν το ίδιο σχέδιο στην Κίνα ανάλογο με αυτό που προσπάθησαν οι Δημοκρατικοί στη Ρωσία: μια περιορισμένη στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή της Ταϊβάν, «κολασμένες κυρώσεις» προκειμένου να στερήσουν τη Κίνα από αγορές και πηγές πόρων.
Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να παρασύρουν την κινεζική κοινωνία σε εξέγερση, αποδυναμώνοντας έτσι τη χώρα σε σημείο που θα τεθεί υπό τον αμερικανικό έλεγχο μόνο και μόνο για να σταματήσει όλος αυτός ο εφιάλτης.

8)Αλλά η εμπλοκή σε αυτή την περιπέτεια χωρίς τη Ρωσία είναι σαν θάνατος.
Επομένως, ο Trump χρειάζεται την συμφιλίωση με την Ρωσία για να μπουν σε μια άλλη νεοαποικιακή περιπέτεια ατιμώρητα, η οποία μπορεί τουλάχιστον να βελτιώσει ελαφρώς τη ζωή του ταχέως φτωχοποιημένου πληθυσμού των ΗΠΑ.
Διότι διαφορετικά η χώρα του απλώς θα καταρρεύσει - η ίδια η απόπειρα κατά της ζωής του Trump δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επικίνδυνο κατήφορο.

9)Ανεξάρτητα από το πόσο θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο νέος παλιός Πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι λίγο πιο λογικός από τον παλιό, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
Και οι δύο χρηματοδοτούνται από τις ίδιες εταιρείες στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, οι οποίες επωφελούνται από την υποκίνηση πολέμων σε όλο τον κόσμο.
Είναι τα συμφέροντα αυτών των εταιρειών που όλοι οι Αμερικανοί πολιτικοί υπηρετούν επιμελώς, ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους προσανατολισμό.
Επομένως, όλες οι ιδέες για «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» θα συνοψιστούν στο γεγονός ότι ο Trumo θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών με αντάλλαγμα τη διακοπή των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας…
Το ερώτημα είναι θα συμφωνήσει η Ρωσία ή θα ταχθεί στο πλευρό της Κίνας… η απάντηση μάλλον γέρνει προς την δεύτερη επιλογή άπαξ και οι BRICS… είναι η νέα μεγάλη δύναμη του πλανήτη και ο Putin ξέρει ότι είναι το μέλλον ενώ οι ΗΠΑ το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης