Τελευταία Νέα
old

Ρουμελιώτης (Πειραιώς) - Πολλαπλά τα οφέλη από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων - Τόνωση ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης

Ρουμελιώτης (Πειραιώς) - Πολλαπλά τα οφέλη από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων - Τόνωση ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης
Ευεργετικές επιδράσεις και στο μείζον θέμα του χρέους
Τα οφέλη που θα μπορούσε να επιφέρει στην ελληνική οικονομία η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων ανέπτυξε ο Π. Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς.
"Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα οδηγούσε στην κάλυψη των εσωτερικών ενεργειακών αναγκών, οι οποίες αυτόματα θα ενίσχυαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας", εξήγησε ο κ. Ρουμελιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου "Αιγαίο και Νοτιανατολική Μεσόγειος".
Όπς εξήγησε ο κ. Ρουμελιώτης, το κόστος της ενέργειας επιβαρύνει δυσανάλογα την ελληνική βιομηχανική παραγωγή σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους.
Ταυτόχρονα επισήμανε πως η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα οδηγούσε και στην τόνωση των εξαγωγών, με ταυτόχρονες ευεργετικές επιπτώσεις στο χρέος, στη δημιουργία υποδομών και νέων δράσεων με αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Τέλος αναφέρθηκε και στις θετικές συνέπειες στο ασφαλιστικό, δεδομένου ότι έχει νομοθετηθεί τα έσοδα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων να πηγαίνουν στο «ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης γενεών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης