Τελευταία Νέα
old

Aισιοδοξία στην κυβέρνηση για τάχιστη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – «Θετικές οι αντιδράσεις στις οικονομικές εξελίξεις»

Aισιοδοξία στην κυβέρνηση για τάχιστη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – «Θετικές οι αντιδράσεις στις οικονομικές εξελίξεις»
Τι διαμήνυσε ανώτατη κυβερνητική πηγή
Αισιόδοξη για τάχιστη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, εμφανίζεται η κυβέρνηση.
«Όταν τα επιτόκια κατεβαίνουν κάτω από το 6,9%, τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν οι δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές. Θα το αποφασίσουμε εξετάζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μία δικαίωση της πολιτικής μας» ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, μετά το πέρας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο.
«Είναι εξαιρετικά θετική η αντίδραση των αγορών στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. Οι αγορές αντιπαρέρχονται τις διαρροές περί μεγάλου ποσού που θα χρειαστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μείωση των spreads. Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε η πηγή.
Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με την Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης