Τελευταία Νέα
old

To Eλληνικό Eπενδυτικό Ταμείο στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη - Schaeuble - Εντός του α' 6μηνου του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία

To Eλληνικό Eπενδυτικό Ταμείο στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη - Schaeuble - Εντός του α' 6μηνου του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία
Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας
Η έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση που είχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης, ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι ο νόμος για τη λειτουργία του Ταμείου έχει ήδη ψηφιστεί από το τέλος του 2013 ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τα κονδύλια για να καλυφθεί η ελληνική συμμετοχή.
Επίσης, ο Schaeuble ενημερώθηκε ότι έχει ήδη υπογραφεί Mνημόνιο με την γερμανική επενδυτική τράπεζα Kfw αλλά και το ίδρυμα Ωνάση, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Επενδυτικό Ταμείο. Παράλληλα, επίκειται εντός των ημερών υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας και με την ΕΤΕπ.
Σε εκκρεμότητα, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης, εξακολουθεί να βρίσκεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας.
Η έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, προγραμματίζεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης