Τελευταία Νέα
old

Επαφές της Angela Merkel με παραγωγικούς φορείς - «Τετ α τετ» με Κορκίδη και Μίχαλο – Επί τάπητος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

tags :
Επαφές της Angela Merkel με παραγωγικούς φορείς - «Τετ α τετ» με Κορκίδη και Μίχαλο – Επί τάπητος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Συνάντηση με τους επικεφαλής της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΑ
Με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλο και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδη, συναντήθηκε η Angela Merkel, στο περιθώριο της επίσκεψής της στην Αθήνα.
Ειδικότερα, ο Κ. Μίχαλος εκ μέρους της ΕΒΕΑ, έκανε λόγο για έναν ισχυρό ιδιωτικό τομέα, με μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγή.
 «Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός χρειάζεται να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα λόγω του αποκλεισμού της χώρας και του τραπεζικού συστήματος από τις αγορές» συμπλήρωσε ο Κ. Μίχαλος.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ μετέφερε στην Καγκελάριο της Γερμανίας τις εξής προτάσεις:
- Ειδικά μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
- Μέριμνα για την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων, όσον αφορά την πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
- Ενίσχυση της δικτύωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη μορφή clusters, εξαγωγικών κοινοπραξιών κ.λπ.
- Ενεργοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών HERMES & COFACE για τη διασφάλιση και την ενίσχυση των συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας.
- Προώθηση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, με σκοπό την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών, και την ανάμειξη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε έργα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και διεθνείς πόρους.
Εκ μέρους της ΕΣΕΕ, ο Β. Κορκίδης μεταλαμπάδευσε στην Angela Merkel τα εξής ερωτήματα – ζητήματα:
- Να γίνει η Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά το διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης.
- Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων, αγροτικών προϊόντων και ναυτιλιακών αξιών, ανοικτά κέντρα εμπορίου, εμπορικές ζώνες, θεματικές αγορές, συνέργειες ανάμεσα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης