Τελευταία Νέα
old

Eπιμένει ο Sinn (Ιfo) - H Eλλάδα δεν έχει ανακτήσει τη δημοσιονομική της υγεία - Η Eurostat εξωράισε τα στοιχεία για το πλεόνασμα ενόψει εκλογών

Eπιμένει ο Sinn (Ιfo) - H Eλλάδα δεν έχει ανακτήσει τη δημοσιονομική της υγεία - Η Eurostat εξωράισε τα στοιχεία για το πλεόνασμα ενόψει εκλογών
H Eυρωπαϊκή Ένωση παρενέβη στα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας...
Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Κομισιόν, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, ασκεί ο επικεφαλής του γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn.
"H Eυρωπαϊκή Ένωση παρενέβη στα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα της χώρας ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών", δηλώνει χαρακτηριστικά, σε σημερινές του δηλώσεις.
Να σημειωθεί εδώ πως ο Sinn διατυπώνει συνεχώς τα τελευταία 24ωρα τη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να διστάζει να ρίχνει δημοσίως μεγάλες ευθύνες στα ευρωπαϊκά όργανα.
"Η Eurostat αφαίρεσε από τη βάση δεδομένων της συγκεκριμένα στοιχεία για τα ελλείμματα της Ελλάδας και έτσι εμφάνισε πλεονάσματα", θεωρεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο επικεφαλής του γερμανικού Ifo.  
"Με τον τρόπο αυτό, τα ευρωπαϊκά οργάνα αποφάσισαν να εξωραϊσουν τη δημοσιονομική κατάσταση των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, ενόψει των Ευρωεκλογών", προσθέτει.
"Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα απέχει πολύ από το θεωρηθεί πως έχει ανακτήσει τη δημοσιονομική της υγεία", διαμηνύει ο Sinn. "Όλα αυτά είναι τεχνάσματα", τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης