Τελευταία Νέα
Οικονομία

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

tags :
Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Εκδόθηκε ανακοίνωση από το ιταλικό ΥΠΟΙΚ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Padoan
Την άποψη ότι η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δημιουργηθεί νέα απασχόληση στην χώρα, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσει, ο ελληνικός λαός, την δύσκολη κοινωνική κατάσταση, αποτέλεσμα της κρίσης εξέφρασε υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan.
Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναφερόμενο στην χθεσινή συνάντηση των Padoan – Βαρουφάκη.
Όπως αναφέρεται, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μια περίπου ώρα.
Ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις γενικές γραμμές των πρωτοβουλιών οικονομικής πολιτικής που η ελληνική κυβέρνηση εννοεί να ακολουθήσει».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «ο υπουργός Pier Carlo Padoan υπογράμμισε ότι «πρέπει να δοθεί σαφώς έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και συμπλήρωσε ότι η προσοχή στην ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δημιουργηθεί νέα απασχόληση στην χώρα, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσει, ο ελληνικός λαός, την δύσκολη κοινωνική κατάσταση, αποτέλεσμα της κρίσης».
Επιπλέον, τονίζεται ότι ο Padoan αναφέρθηκε και στον κεντρικό ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμένες αρχές που εφαρμόζονται μαζί.
Το Eurogroup και το Ecofin είναι τα θεσμικά όργανα στα οποία κάθε χώρα μέλος μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα βρεθούν κοινές λύσεις, προς όφελος όλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης