Τελευταία Νέα
old

Γερμανική πηγή: Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και τεχνικής λύσης - Αυτό το θέτει η Ελλάδα

Γερμανική πηγή: Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και τεχνικής λύσης - Αυτό το θέτει η Ελλάδα
Απαισιόδοξη θέση για σύναψη συμφωνίας πριν την Τετάρτη – Σύμφωνα με τη γερμανική πηγή οι πολιτικοί θα πάρουν αποφάσεις στη βάση τεχνικών συμφωνιών
«Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και τεχνικής λύσης. Αυτό είναι κάτι που το θέτει η Ελλάδα. Εγώ δεν το δέχομαι» φέρεται να δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο Mega.
«Στο τέλος πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός. Χρειαζόμαστε ένα μνημόνιο, που να λέει τι πρέπει να γίνει.
Οι πολιτικοί θα πάρουν αποφάσεις στη βάση τεχνικών συμφωνιών», φέρεται να είπε η ίδια πηγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς πριν την Κυριακή.
Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να είπε ακόμα ότι: «Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δεν εξαρτάται όμως μόνο από εμάς αλλά και από τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters, χαρακτήρισε ανεπαρκή την ελληνική πρόταση και υποστήριξε ότι «δεν βρίσκεται επίσημα στο τραπέζι των συζητήσεων», και αυτό γιατί, όπως είπε, η ελληνική πρόταση δεν περιείχε σημαντικές παραχωρήσεις σχετικά με τα βασικά εκκρεμή ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τους δημοσιονομικούς στόχους και το μέγεθος του δημοσίου τομέα.
Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώνουν οι Financial Times, είναι έτοιμο το προσχέδιο συμφωνίας των δανειστών για την Ελλάδα και αναμένεται να το παρουσιάσουν αύριο, Τετάρτη, στην ελληνική κυβέρνηση.
Την Τετάρτη, να σημειωθεί, συνεδριάζει το Euro Working Group, στο μικροσκόπιο του οποίου θα βρεθεί η πρόταση των δανειστών προς την Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει το δικό της προσχέδιο συμφωνίας στους δανειστές από την Δευτέρα, και όπως υπογραμμίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές πρόκειται για ένα πλήρες προσχέδιο συμφωνίας, συνολικής έκτασης 47 σελίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης