Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία - Φιλόδοξο το χρονοδιάγραμμα για ανάπτυξη, χρέος

Bloomberg: Σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία - Φιλόδοξο το χρονοδιάγραμμα για ανάπτυξη, χρέος
Όπως τονίζει το Bloomberg, σύννεφα εξακολουθούν να καλύπτουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Δύο είναι τα οικονομικά θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιστρέφουν στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Το ένα είναι η Ελλάδα, εν όψει της σημερινής (10/10) συνεδρίασης του Eurogroup και το άλλο ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν σήμερα Δευτέρα εάν η Ελλάδα, στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα διάσωσης της από το 2010, πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. 
Τα σήματα που εκπέμπουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici, καταδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.
Όπως τονίζει το Bloomberg, σύννεφα εξακολουθούν να καλύπτουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 
Η Κομισιόν αναμένεται ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το 2016, για όγδοη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια.
Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να ολοκληρώσει τη β΄αξιολόγηση τον Νοέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το χρονοδιάγραμμα είναι φιλόδοξο, δεδομένων των δύσκολων ζητημάτων τα οποία θα αγγίξει η επόμενη αξιολόγηση, με αιχμή τα εργασιακά.
Δύο είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση:
Η προοπτική ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους και η πιθανότητα ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
Τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ζήτημα τόσο παλιό όσο και η ελληνική κρίση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης