Τελευταία Νέα
Πολιτική

Steinmeier(Γερμανός ΥΠΕΞ) – Είναι λάθος η Ελλάδα να ζητά νέα πακέτα διάσωσης – Στόχος μας η βιωσιμότητα του χρέους, διαμηνύει ο Βενιζέλος

Steinmeier(Γερμανός ΥΠΕΞ) – Είναι λάθος η Ελλάδα να ζητά νέα πακέτα διάσωσης – Στόχος μας η βιωσιμότητα του χρέους, διαμηνύει ο Βενιζέλος
Tετ α τετ μεταξύ των δύο ομολόγων
Την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F.W. Steinmeier, στο περιθώριο των επαφών του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το πλεόνασμα καθιστά «βιώσιμη και μακροχρόνια την εξυγίανση» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός.
Τονίζοντας την αποδοτικότητα των ελληνικών θυσιών, ο F.W. Steinmeier υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να ζητά συνεχώς νέα πακέτα διάσωσης, καθώς «κάτι τέτοιο δεν υπονομεύει μόνο τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τη σταθερότητα»
Όσον αφορά το ρόλο της τρόικα, διέτεινε πως συνιστά ένα σημαντικό όργανο που προέρχεται από δημοκρατικά νομιμοποιημένους θεσμούς.
Εκ μέρους της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε πως στόχος της Ελλάδας αποτελεί η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Όπως διευκρίνισε, το χρέος δεν θα διευθετηθεί μόνο με την επιτυχή προσέγγιση του δημοσιονομικού στόχου αλλά με την παράλληλη τήρηση ενός σταθερού ρυθμού πραγματικής ανάπτυξης, «και η βοήθεια των γερμανικών φορέων επ΄αυτού θα είναι καθοριστική, δεδομένου ότι ήδη ο διεθνής ιδιωτικός τομέας δείχνει ενδιαφέρον για τη χώρα μας».
Αναφερθείς στο ζήτημα της τρόικα, υπερθεμάτισε πως σέβεται τους θεσμικούς φορείς που εκπροσωπούνται στην τρόικα, αλλά επίσης σέβεται και τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θέλει να έχει γνώση και άποψη για όσα συμβαίνουν στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης