Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Σαμαράς - Μετά τον Απρίλιο η συζήτηση για το χρέος - «Σχιζοφρενική προσέγγιση» του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ - Έκτακτη σύσκεψη αύριο με Βενιζέλο

Α. Σαμαράς -  Μετά τον Απρίλιο η συζήτηση για το χρέος - «Σχιζοφρενική προσέγγιση» του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ - Έκτακτη σύσκεψη αύριο με Βενιζέλο
Αναμένουμε την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές
(upd)Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «σχιζοφρενική προσέγγιση» όσον αφορά την παραμονή ή έξοδο από ευρώ.
Σε δηλώσεις του στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «κατ´ εξοχήν αντιευρωπαϊκή δύναμη» και εξέφρασε αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλο-ευρωπαϊκών» δυνάμεων και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Παράλληλα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως πρόκειται για «αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία».

Αναμένουμε την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, αναφορικά με διευκολύνσεις σχετικά με το χρέος, ενώ τόνισε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο, και αφού οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat.

Εξτρεμιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή
Ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε «εξτρεμιστική οργάνωση» και τόνισε ότι «για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν». Προσέθεσε ότι η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.
«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της», τόνισε.

Νέα σύσκεψη αύριο με τον Ευ. Βενιζέλο
Εκ νέου θα συναντηθούν αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι.
Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού και των ραγδαίων εξελίξεων όσον αφορά το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω θέματα είχαν απασχολήσει τους δύο αρχηγούς και την περασμένη Τρίτη στη σύσκεψη του Μαξίμου.
Την Τρίτη Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στην κατάργηση του 25ευρωου εισιτηρίου στα νοσοκομεία, το οποίο αντικαταστάθηκε από το «χαράτσι» στις τιμές των τσιγάρων και του καπνού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης