Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) – Δεν ζητάμε αλλά θα δεχόμασταν ένα haircut στο χρέος

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) – Δεν ζητάμε αλλά θα δεχόμασταν ένα haircut στο χρέος
Καλή η κυβερνητική πλειοψηφία των τριών ψήφων – Δεν θα πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ



Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν ζητά μια νέα μείωση του χρέους της εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πάντως ότι εάν η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να προσφέρει ένα κούρεμα του χρέους, η λύση αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτη από την ελληνική πλευρά.
«Δεν ζητάμε μια νέα μείωση του χρέους. Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο ιδιωτικός τομέας μας παραχώρησε οικειοθελώς ένα κούρεμα 130 δις ευρώ το 2012, χωρίς ο Ευρωπαίος πολίτης να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό που επιθυμούμε είναι μια συζήτηση για τις παραμέτρους του χρέους – επιτόκια, διάρκεια, δομή των εξοφλήσεων. Η σχέση μας με την ΕΕ και τα κράτη μέλη δεν είναι σχέση εμπορική, είναι προπάντων πολιτική. Το πρόβλημα των εταίρων μας είναι να τους επιστραφούν τα κεφάλαιά τους, δεν είναι να πλουτίσουν χάρη στην Ελλάδα» αναφέρει σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο κ.Βενιζέλος.
Στη συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει επιπρόσθετα μέτρα και ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει τη λήψη μέτρων για την επάνοδο της ανταγωνιστικότητας.
Απαντώντας ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ.Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «οι τρεις ψήφοι είναι καλή πλειοψηφία».
«Δεν είναι θέμα αριθμών αλλά νομιμοποίησης προσανατολισμών. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένη και έχει οροφή το 19% με 20%. Δεν τον βλέπω να παίρνει την εξουσία. Αυτό που απεναντίας είναι αληθές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το μεγάλο θύμα της κρίσης» υποστηρίζει ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το κόμμα του αποδεχόμενο να κυβερνήσει, έλαβε δύσκολες αποφάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επαφή του με τις κοινωνικές δυνάμεις.
«Παρ’ όλα αυτά το προοδευτικό ιδεολογικό ρεύμα εξακολουθεί να υπάρχει και θα εργαστούμε ώστε να το συσπειρώσουμε. Πάντοτε υπάρχουν κίνδυνοι στην κοινοβουλευτική ζωή. Παρ’ όλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο προχωρήσαμε είναι η μοναδική υπάρχουσα εθνική στρατηγική» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης