Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατά «restart» ο Βενιζέλος - Αφήνει πίσω τον εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ, στρέφει το βλέμμα στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Πατά «restart» ο Βενιζέλος - Αφήνει πίσω τον εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ, στρέφει το βλέμμα στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη
Πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή για την Κεντροαριστερά
Ύστερα από την εφιαλτική εβδομάδα που πέρασε το ΠΑΣΟΚ με τον εμφύλιο μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου και τις φωνές – πρώην και νυν – στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, η ηγεσία του κόμματος πατά «restart» και στρέφει πλέον το βλέμμα της στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, το νέο σχήμα που φιλοδοξεί να συνενώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Το πρώτο βήμα θα γίνει την Κυριακή με την πανελλήνια συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ (θα μετάσχουν μεταξύ άλλων μέλη Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, νυν και πρώην βουλευτές, υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκηση).
Σε αυτήν θα διατυπωθεί η πρόσκληση από τον κ.Βενιζέλο προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, προς όλους τους πολίτες που ανήκουν στην κοινωνική βάση της παράταξης να συμβάλλουν ενεργά στην οργάνωση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.
Το επόμενο βήμα προβλέπει ότι θα υπάρξουν επαφές αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ.Βενιζέλο με φορείς και κινήσεις που συμμετείχαν στο εγχείρημα της «Ελιάς» προκειμένου στη συνέχεια να ανακοινωθεί η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής.
Η Επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και θα είναι αυτή – και όχι το ΠΑΣΟΚ – που θα αποστείλει τις προσκλήσεις για τη συμμετοχή στο Συνέδριο, όπου φιλοδοξία είναι πέρα από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, να βρεθούν και άλλες δυνάμεις, όπως οι «58» ή ο Σπ.Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές που αποχώρησαν και επίσημα χθες από τη ΔΗΜΑΡ.
Το «στοίχημα» είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με την «Ελιά», η οποία υπό τον φόβο καπελώματος από το ΠΑΣΟΚ και μιας σειράς πολιτικών ισορροπιών και αλληλουχιών, κατέληξε από κίνηση συνένωσης δυνάμεων της Κεντροαριστεράς να εξελιχθεί σε ένα καθαρά «πράσινο» πολιτικό εγχείρημα.
Αλλά το αποτυχημένο πολιτικά παράδειγμα της Ελιάς ενδεχομένως να λειτουργήσει ευεργετικά αυτήν την φορά, μια και μπορεί να αποτελέσει ένα σαφές δείγμα γραφής για το τι πρέπει να αποφευχθεί στη νέα προσπάθεια επανένωσης της Κεντροαριστεράς.
Παράλληλα η συγκυρία είναι ευνοϊκή για όλους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον, εάν συνεχίσει τη σημερινή του πορεία και συνεπώς είναι πιο ανοιχτό να προχωρήσει σε ένα νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.
Άρα ο αποκλεισμός του πολιτικού ηγεμονισμού καθιστά πιο εύκολη τη συμμετοχή των «58».
Παράλληλα ενδεχόμενη συμμετοχή και εμπλοκή του Σπύρου Λυκούδη και των Μεταρρυθμιστών, οι οποίοι και αυτοί αποβλέπουν στην επανένωση της Κεντροαριστεράς, θα προσδώσουν άλλη βάση και πολιτική βαρύτητα στην προσπάθεια.
Η οποία δεν αποκλείεται  να συμπαρασύρει ακόμα και τις δυνάμεις από Το Ποτάμι.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης