Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ευ. Βενιζέλος στο Reuters - Ανοικτό το ενδεχόμενο να προταθεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Ευ. Βενιζέλος στο Reuters - Ανοικτό το ενδεχόμενο να προταθεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Οι πρόωρες εκλογές μπορεί αν οδηγήσουν σε μια νέα πολιτική κρίση, προειδοποιεί το Reuters
Το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα μη πολιτικό πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, άφησε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του στο Reuters.
Όπως σχολιάζει το Reuters, παρά το γεγονός ότι η θέση του Προέδρου είναι εθιμοτυπική, η αποτυχία εκλογής νέου προέδρου από τη Βουλή, θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια νέα πολιτική κρίση.
Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο υποψηφίων που μπορεί να μην προέρχονται από τον πολιτικό χώρο, αλλά από το ακαδημαϊκό πεδίο, ή τον πολιτισμό, σπάζοντας έτσι μια πολυετή παράδοση που θέλει τους Προέδρους της Δημοκρατίας να είναι πολιτικοί.
«Η λίστα είναι πολύ περιορισμένη», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ως υπουργός Εξωτερικών.
«Εξετάζουμε κάποια σενάρια, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος, καθώς η κοινή γνώμη δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς κατανοεί ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, γι αυτό είναι απολύτως ζωτικός η προετοιμασία για συνασπισμό κομμάτων.
.«Η εθνικά ορθή επιλογή είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο ως αποτέλεσμα μιας συναινετικής διαδικασίας», κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης