Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ επαφών του Ευ. Βενιζέλου στη Σύνοδο του ΟΗΕ

Μπαράζ επαφών του Ευ. Βενιζέλου στη Σύνοδο του ΟΗΕ
Αύριο η συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών
Σειρά επαφών με κορυφαίους αξιωματούχων είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσηςτου ΟΗΕ.
«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία πολλών και πυκνών διμερών επαφών. Σήμερα είδα κατά σειρά τους συναδέλφους μου της Αλγερίας, του Μαυροβουνίου, του Ιράν και θα συνεχίσουμε με την Ινδή συνάδελφό μου.
» Αύριο, έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου και την Παρασκευή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και τη διμερή μας συνάντηση με την Αίγυπτο.
»Βλέπουμε όλα τα θέματα, όχι μόνο σε διμερές, αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο και έχουμε, αυτή τη στιγμή, πληροφορίες και εκτιμήσεις από πολλές οπτικές γωνίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε όχι μόνο τις εθνικές μας επιλογές αλλά να συμβάλουμε και στην επεξεργασία των θέσεων της ΕΕ» διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος θα γευματίσει με τους 27 υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.
«Πολλοί από εμάς συμπίπτουμε, αλλά υπάρχουν χώρες, όπως για παράδειγμα η Κύπρος, που είναι στην ΕΕ και όχι στο ΝΑΤΟ, ή όπως η Τουρκία, που είναι στο ΝΑΤΟ αλλά όχι στην ΕΕ Και αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, για πολλούς λόγους, είναι ένα πολύ σημαντικό φόρουμ, που αξιοποιούμε κάθε φορά και θα το κάνουμε και σήμερα» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Αύριο ο αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης