Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ): Φιλική και ουσιαστική η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μ.Cavusoglu

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ): Φιλική και ουσιαστική η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μ.Cavusoglu
Επισκόπηση όλων των θεμάτων με έμφαση στο Κυπριακό
«Φιλική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας.
Κατόπιν της συνάντησης, δεν έγιναν κοινές δηλώσεις.
Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι «συζητήσαμε για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτά και ενεργά τα κανάλια επικοινωνίας».
Σε δηλώσεις του στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η συνάντηση με τον νέο ομόλογό μου της Τουρκίας, ήταν πολύ φιλική και ουσιαστική. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία επισκόπηση όλων των θεμάτων της ατζέντας. Δώσαμε, προφανώς, έμφαση στο Κυπριακό, το οποίο είναι κλειδί για τη συνολική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014, πάντα αναζητώντας μία λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μία λύση που, επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά, πρέπει να γίνει δεκτή, μέσω δημοψηφίσματος, από τον κυπριακό λαό, από τις δύο κοινότητες».
«Συζητήσαμε για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτά και ενεργά τα κανάλια επικοινωνίας, τους διαύλους επικοινωνίας, και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο. Αναφερθήκαμε στις διερευνητικές επαφές που βρίσκονται ήδη στον 58ο γύρο και ενθαρρύνουμε τη συνέχειά τους. Υπάρχουν, επίσης, διμερείς επαφές για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε περιφερειακό επίπεδο, λόγω της κρίσης, να ανταλλάσσουμε οργανωμένα πληροφορίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδίως του προβλήματος των λεγόμενων ξένων μαχητών του ISIS και επίσης να προωθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης