Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος προς Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Να αποχωρήσει το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ

Βενιζέλος προς Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Να αποχωρήσει το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ
Να επισκεφθούν από κοινού τον Ν. Αναστασιάδη στη Λευκωσία πρότεινε στον Βενιζέλο ο Τούρκος ΥΠΕΞ
(upd) Να αποσυρθεί από την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Κύπρο ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Τούρκο ομόλογο του Mevlut Cavusoglu κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του αποτελεί βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του ο Cavusoglu πρότεινε στον Έλληνα ομόλογο του να επισκεφθούν από κοινού τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, όταν αυτός επιστρέψει από τις ΗΠΑόπου νοσηλεύεται, στη Λευκωσία, πρόταση που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα».
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η ελληνοτουρκική συνάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου των δύο χωρών.
Οι εργασίες της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ ολοκληρώνονται το μεσημέρι.
Στις 13:00 ο υπουργός Εξωτερικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΣΕΠ και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, δηλαδή των χωρών που μαζί με την Ελλάδα αποτελούν την τρόικα του ΟΣΕΠ.


(πρώτη ενημέρωση 12 Δεκεμβρίου 08:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης