Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Με ένα δυνατό Ποτάμι, τέλος η ιστορία με τα ρετιρέ της εξουσίας - Δεν θα γίνουμε υπηρέτες του παλιού συστήματος

Θεοδωράκης: Με ένα δυνατό Ποτάμι, τέλος η ιστορία με τα ρετιρέ της εξουσίας - Δεν θα γίνουμε υπηρέτες του παλιού συστήματος
"Οι εκλογές είναι η χρυσή ευκαιρία της χώρας"
«Δεν θα γίνουμε υπηρέτες του παλιού συστήματος και σας το λέω με κάθε κόστος», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,  κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας του σήμερα στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν αφήσαμε τις δουλειές μας για να μπούμε στην πολιτική να γίνουμε υπηρέτες είτε του κ. Τσίπρα, είτε του κ. Μεϊμαράκη, είτε της κυρίας Φώφης».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε παράλληλα και στην επαγγελματική προϋπηρεσία του κ. Τσίπρα λέγοντας: «Μας έτυχε ένας Πρωθυπουργός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.
Αυτό πραγματικά το λέω με θλίψη.
Δεν μπορεί η χώρα να συνεχίζει να κυβερνιέται από ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να κάνουν ένα μεροκάματο».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «αρκετοί άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που προσπάθησαν να μας κυβερνήσουν, δεν έχουν σχέση με την πραγματική ζωή.
Εάν δεν έχεις δουλέψει, εάν δεν έχεις κερδίσει από τη δουλειά σου, εάν δεν έχεις χάσει από τη δουλειά σου, εάν δεν ξέρεις τι σημαίνει πληρώνω το ΙΚΑ, πληρώνω την εφορία, πως  μπορείς να καταλάβεις αυτόν τον κόσμο από τα βιβλία».
Όπως είπε, «αυτό που απομένει είναι να μας πει και ο κ. Τσίπρας και  ο κ. Μεϊμαράκης ποια είναι τα πρόσωπα με τα οποία θα κυβερνήσουν, γιατί εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα.
Ο κ. Τσίπρας  πολλές φορές ζητάει συγνώμη για τα πρόσωπα που επέλεξε.
Ποια πρόσωπα όμως θα έχει μαζί του στην επόμενη κυβέρνηση;
Και ο κ. Μεϊμαράκης όμως λέει κάτι αντίστοιχο.
Λέει δηλαδή ότι θα πρέπει η χώρα να βαδίσει σε καινούργιους δρόμους.
Με ποιους;
Θα κυβερνήσει με τους ίδιους υπουργούς;
Τους υπουργούς του 2013, του 2014; Τους υπουργούς της οριζόντιας λιτότητας; Των περικοπών;
Ποιοι θα κυβερνήσουν;
Αναφερόμενος στο τρίπτυχο του παλαιοκομματισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο ένα αγώνα δημιουργικής ασάφειας.
Δεν λένε τίποτα για κανέναν, γιατί δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν κανέναν, και υπόσχονται τα πάντα στους πάντες», ενώ θύμισε στον κόσμο και ότι «Το Ποτάμι είναι σήμερα το μόνο κίνημα που ο Αρχηγός του δεν προέρχεται από κομματική νεολαία.
Αυτό είναι που εμείς λέμε στην κοινωνία είναι: Να μπει με το Ποτάμι η κοινωνία στην εξουσία».
Μεταξύ άλλων, ο Θεοδωράκης τόνισε πως «το  μήνυμα του Κινήματός μας είναι ένα: τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τους πληρώσαμε ακριβά.
Η κοινωνία έχασε αλλά τα κόμματά τους κέρδισαν και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνει ο τελικός απολογισμός.
Τους πληρώσαμε ακριβά, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να επιλέξουμε νέες δυνάμεις.
Το Ποτάμι έχει αποδείξει αυτούς τους τελευταίους 7 μήνες που είναι στη Βουλή ότι είναι μια κρίσιμη δύναμη για τη χώρα, που μπορεί να φέρει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά».
Τόνισε δε, ότι «εμείς θα επιμείνουμε χωρίς μεγάλες υποσχέσεις να λέμε στην ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να τα καταφέρει εάν τολμήσει να διαγράψει το παλιό και να δώσει στο Ποτάμι τη δυνατότητα να είναι ένας δυνατός «παίκτης» στο πολιτικό παιχνίδι της επόμενης μέρας.
Είμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη, όπως είμαστε και πολύ κοντά στην καταστροφή».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «ο εκλογικός νόμος δίνει ένα τεράστιο προνόμιο στο πρώτο κόμμα.
Είναι όμως υποχρέωσή μας να μην πάει ξανά η χώρα σε εκλογές.
Εμείς το λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να ξαναπάει σε εκλογές.
Θα στηρίξουμε αν είναι ανάγκη μια κυβέρνηση με μεγάλες αδυναμίες γιατί θα το προτιμήσουμε αυτό από το να πάμε ξανά σε εκλογές, οι οποίες θα είναι ο αργός θάνατος της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι το «να στηρίξουμε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση.
Εμείς θα στηρίξουμε μια λύση για τη χώρα στις 21 του μήνα.
 Το εάν θα συμμετέχουμε βέβαια στην κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από πολλά άλλα πράγματα και κυρίως εάν αυτοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση έχουν τις ίδιες προτεραιότητες με αυτές που έχουμε εμείς.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει και τι προτεραιότητες έχουν».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι όλοι ενώνονται εναντίον του Ποταμιού επειδή όπως είπε «χαλάμε την πιάτσα.
Βγήκαμε και είπαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κομματοκρατία.
 Είναι ότι οι «σωλήνες» των κομμάτων που βγάζουν στελέχη, τα βάζουν στο δημόσιο, τα βάζουν στις υπηρεσίες και που διορίζουν στελέχη τους στους οργανισμούς».
Υποστήριξε ακόμη ότι «λένε ψέματα αυτοί που λένε ότι μπορούν να σκίσουν το μνημόνιο», προσθέτοντας πως «η δημιουργία μιας αντιπρότασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από ένα σοβαρό κυβερνητικό σχήμα και θα διορθώσει κάποιες πλευρές του μνημονίου είναι στις προτεραιότητες μας.
Εάν η χώρα, και αυτό λέει το Ποτάμι, δεν προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις το επόμενο μνημόνιο θα το φέρει ο κ. Λαφαζάνης, ή όποιος κ. Λαφαζάνης που σήμερα αρνείται το μνημόνιο».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι αυτές οι εκλογές είναι η χρυσή ευκαιρία της χώρας, καθώς και ότι «με ένα δυνατό Ποτάμι, τέλος η ιστορία με τα ρετιρέ της εξουσίας».
Όπως είπε, Το Ποτάμι είναι σήμερα «το μόνο κίνημα που ο Αρχηγός του δεν προέρχεται από κομματική νεολαία.
Αυτό είναι που εμείς λέμε στην κοινωνία είναι: Να μπει με το Ποτάμι η κοινωνία στην εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης