Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Γ. Πούλιος

Την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Γ. Πούλιος
Για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 – «Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης ποσού»
Για το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ που φέρονται να μην είχαν δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2009 ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ζήτησε την ενοχή τους από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Π. Πούλιος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο Πούλιος ανέλυσε όλη τη διαδρομή του ποσού από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε τα χρήματα επαναπατρίστηκαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το 1999 οι δύο κατηγορούμενοι διέθεταν καταθέσεις ύψους 105.000 ευρώ, ενώ το 1998 αγόρασαν οικόπεδο ακίνητο έναντι 40 εκ. δρχ.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η σύζυγος του  Παπαντωνίου ήταν η πραγματική και κύρια δικαιούχος του επίμαχου ποσού καθόλη την διάρκεια ύπαρξης του λογαριασμού της HSBC Ελβετίας, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Καταλήγοντας, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού».
Σε πρώτο βαθμό ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στον καθένα, που θα κληθεί να πληρώσει και 50 χιλ. ευρώ επιπλέον για αποζημίωση υπέρ του δημοσίου.
Η δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου, που δεν παρίστανται, αλλά εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης