Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Απαράδεκτη η κατάσταση των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά – Να μεταφερθούν άμεσα σε κέντρα

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Απαράδεκτη η κατάσταση των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά – Να μεταφερθούν άμεσα σε κέντρα
Η πολιτική της ΕΕ οδηγείται συνολικά σε αποτυχία υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Απαράδεκτη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατόπιν της επίσκεψης του στο λιμάνι και της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα.
«Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη και οι όποιες προσπάθειες γίνονται από τους εργαζόμενους, το Λιμενικό Σώμα και την αλληλεγγύη που εκφράζουν το δράμα αυτών των προσφύγων ώστε να έχουν στοιχειώδεις κανόνες επιβίωσης, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους ίδιους τους πρόσφυγες, που ουσιαστικά έχουν εκδιωχθεί βάναυσα από την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα» υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι η πολιτική της ΕΕ οδηγείται συνολικά σε αδιέξοδο.
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα αδιέξοδο που οδηγείται συνολικά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τελευταίες αποφάσεις της στη σύνοδο κορυφής, που, πλέον, όπως είπε, φέρουν και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για όλα τα βασικά ζητήματα που από την αρχή το ΚΚΕ είχε θέσει, δηλαδή «ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας μετά το κλείσιμο των συνόρων, για το γεγονός ότι επιβραβεύεται η τούρκικη πολιτική, η τούρκικη αστική τάξη που εποφθαλμιά στην περιοχή, γκριζάρει το Αιγαίο και συνεχίζει, ουσιαστικά, να στέλνει ανθρώπους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται και βεβαίως για την παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, το οποίο, στην ουσία, αυτό περιλαμβάνεται στις αποφάσεις και της συνόδους κορυφής όταν, πλέον, μπαίνουν αστερίσκοι για το ποιος θεωρείται πρόσφυγας και από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος και για εγκλωβισμό τέτοιων ανθρώπων στην πατρίδα, αλλά και για μη επίλυση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι».
«Σε αυτό το γενικό πλαίσιο, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να βρίσκεται σε κινητοποίηση και οι πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τον ελληνικό λαό, να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να παλέψουν, ώστε να εκφραστεί πραγματική ανυπακοή και αντίρρηση στις αποφάσεις της ΕΕ, και ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ανατραπούν πολλά πράγματα, και εδώ στη χώρα, αλλά και ευρύτερα» είπε ο κ.Κουτσούμπας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης