Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (ΝΔ): Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια είναι να αναλάβει ο Μητσοτάκης

Θεοδωρικάκος (ΝΔ): Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια είναι να αναλάβει ο Μητσοτάκης
Η Ελλάδα χρειάζεται «αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία», ανέφερε ο επικεφαλής επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τ. Θεοδωρικάκος
«Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια είναι να αναλάβει τώρα πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση», τονίζει ο επικεφαλής επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews".
Μάλιστα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «βιώνουμε τη δεύτερη μεταπολίτευση», αλλά και την ευχή να μη υποστεί η χώρα μας τις εθνικές απώλειες που οδήγησαν στην πρώτη.
Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα χρειάζεται «αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία», ενώ είναι βέβαιος ότι στη β΄ αξιολόγηση ο πρωθυπουργός θα δώσει ό,τι του ζητήσουν, γιατί δεν έχει τη δύναμη να διαπραγματευθεί.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ως ομολογία πρόωρων εκλογών τις οποίες θεωρεί ως λύτρωση για τον ίδιο και για την Ελλάδα.
Εκτιμά δε, ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων νιώθει ότι δεν έχει νόημα τώρα να χωριζόμαστε σε αριστερούς και δεξιούς, καθώς όπως αναφέρει, οι περισσότεροι Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ταυτότητες του χθες, θέλουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ψάχνουν μια πραγματική ελπίδα.
Σχετικά με το «τι νέο πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι φέρνει τον ορθολογισμό, την κοινή λογική, το ρεαλισμό αλλά πάνω από όλα, την αλήθεια και την πραγματική ελπίδα, ενώ σημείωσε ότι οι συγκεντρώσεις του προέδρου της ΝΔ δεν είναι συγκεντρώσεις χειροκροτητών.
Όπως είπε, «οι πολίτες έρχονται και ακούνε με προσοχή τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προβληματίζονται και κρίνουν.
Και κάνουν υπερβάσεις.
Ενώνονται στη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπάρχει».
Για το θέμα του χρέους, υπογράμμισε  ότι η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια για μείωσή του, ενώ επεσήμανε πως από μόνη της η μείωση του χρέους δεν επαρκεί, καθώς χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις, «διαφορετικά σύντομα θα ξανάρθουμε στην ίδια τραγική κατάσταση».
«Αλλιώς διαπραγματεύεσαι το χρέος όταν έχεις μια υγιή οικονομία σε ανάκαμψη κι αλλιώς αν εμφανίζεσαι ως επαίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης