Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου για ΠΓΔΜ: Η ΝΔ να κρατήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση – Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση

Σβίγκου για ΠΓΔΜ: Η ΝΔ να κρατήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση – Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση
Ο Καμμένος στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Κοτζιάς υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Να αντιληφθεί τη σημασία της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να κρατήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση κάλεσε τη ΝΔ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει λύση.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Σβίγκου τόνισε ότι Συνασπισμός και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ πάγια υποστήριζε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
«Αυτή ήταν η θέση του, που μετά έγινε και εθνική θέση, όταν το 2007 διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι» είπε η κα.Σβίγκου, η οποία αναφέρθηκε και στις ενστάσεις Καμμένου για την χρήση του όρου «Μακεδονία».
«Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής χτες στις δηλώσεις του, ότι στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Κοτζιάς και την κυβέρνηση για να υπάρξει λύση και αυτές έκλεισαν και τα στόματα σε όσους ονειρεύονταν για μια ακόμη φορά ενδοκυβερνητικές κρίσεις εξαιτίας του θέματος της ονομασίας της γείτονος χώρας.
Η ΝΔ έσπευσε να προεξοφλήσει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και μέχρι τελευταία δεν είχε ξεκαθαρίσει τη στάση της και ούτε είχε αντιληφθεί, θεωρώ, τη σημασία της επίλυσης ενός τέτοιου χρόνιου προβλήματος.
Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να αντιληφθεί τη σημασία του να επιλυθεί αυτό το ζήτημα και να κρατήσει μια στάση η οποία θα είναι εθνικά υπεύθυνη και δεν θα είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφερόμενη σε θέματα οικονομίας, παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.
«Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίζουμε τη σημαντική μείωση της ανεργίας, τα βήματα που έχουν γίνει στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τόσο στην υγεία όσο και στην παιδεία, στο αναπτυξιακό σκέλος, στη μάχη που γίνεται κατά της διαφθοράς.
Όλα αυτά συνιστούν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό υπόδειγμα το οποίο εντάσσεται σε ένα στενό δημοσιονομικό πλαίσιο.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο δεν γίνονται βήματα προς το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας και κυρίως εκείνων των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση» τόνισε η κα.Σβίγκου, αναφέροντας πως αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση «δεν είναι απλώς η χώρα να βγει από τα μνημόνια, αλλά το πώς αυτό θα γίνει με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο, πώς αυτό θα γίνει με την κοινωνία όρθια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης