Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού και μισαλλοδοξίας

Σβίγκου: Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού και μισαλλοδοξίας
Η μη λύση στο θέμα της ονομασίας ΠΓΔΜ είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της Ελλάδας είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού, μισαλλοδοξίας και ακροδεξιάς διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Σίγουρα υπήρξαν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εικόνα προς τα έξω δεν ήταν μία εικόνα, που περισσότερο θυμίζει κραυγές, παρά μία συνεκτική πολιτική, η οποία πρέπει να υπηρετείται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συμμετέχει σε συλλαλητήρια και να εκφράζει τις σκέψεις του και τα αιτήματά του, την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού, μισαλλοδοξίας, ακροδεξιάς και ήταν αισθητή η παρουσία της Χρυσής Αυγής.
Ήταν, επίσης, απαράδεκτο και το γεγονός του προπηλακισμού του κ. Ζουράρι, όπως και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θεωρούμε - και αυτό υπηρετεί και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ - ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί μετά από χρόνια μία λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η οποία θα διασφαλίζει τόσο τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, όσο και τα συμφέροντα της χώρας μας και επίσης ότι η μη λύση είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις» υποστήριξε η κα.Σβίγκου, η οποία κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για λαϊκισμό και διγλωσσία όσον αφορά το σχόλιο του για το συλλαλητήριο.
«Μιλάμε για τον ίδιο πολιτικό που πρόσφατα σε συνέντευξη του είχε αναφερθεί στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ως μία εθνική στάση από την εποχή του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Σήμερα ο ίδιος πολιτικός δεν τολμά να μιλήσει γι αυτή την εθνική στάση, όπως ο ίδιος την είχε αποκαλέσει» είπε η κα.Σβίγκου, η οποία αναφέρθηκε και στο σημερινό Eurogroup.
«Το τέλος της τρίτης αξιολόγησης επιτρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για το τι θα συμβεί μετά και πώς θα προχωρήσουμε μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και κυρίως και πώς θα οικοδομήσουμε, μετά τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα μνημόνια, μία κοινωνία και μία οικονομία, που θα στηθεί σε νέες βάσεις κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης