Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Καμμένος – Ενημερώνει για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Καμμένος – Ενημερώνει για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις παραβιάσεις των Τούρκων τόσο σε αέρα όσο και σε θάλασσα
Για την εντεινόμενη και συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο στον απόηχο μάλιστα του σοβαρού επεισοδίου που κατεγράφη αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Ιμίων όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλωτό σκάφος του Λιμενικού αναμένεται να ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Ο κ.Καμμένος θα παρουσιάσει στους υπουργούς Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όλα τα στοιχεία της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, τα οποία είναι καταγεγραμμένα από το κέντρο επιχειρήσεων για όλη τη δραστηριότητα σε αέρα και θάλασσα για να αναδείξει τι συμβαίνει στο Αιγαίο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμάται ότι θα ενημερώσει το ΝΑΤΟ και για την κορύφωση της τουρκικής επιθετικότητας σε επίπεδο ρητορικής, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνολικά από την κυβέρνηση τηρείται μια ιδιαίτερα ψύχραιμη στάση τόσο μετά την επιθετική κίνηση του τουρκικού σκάφους στα Ίμια όσο και τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τα Ίμια προκειμένου να μην δοθεί το «πάτημα» στην Τουρκία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως υποστήριξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, η ελληνική πλευρά είναι μεν προβληματισμένη από τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά είναι και αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα θετικά αποτιμάται η απόφαση της ΝΔ να παγώσει τη διαδικασία για εξεταστική επιτροπή κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει στάση υπευθυνότητας και πολιτικής ωριμότητας από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης