Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα στοιχήματα Μητσοτάκη εφόσον κατακτήσει την αυτοδυναμία – Οι προτεραιότητες, τα πρόσωπα, το μήνυμα στην Τουρκία

Τα στοιχήματα Μητσοτάκη εφόσον κατακτήσει την αυτοδυναμία – Οι προτεραιότητες, τα πρόσωπα, το μήνυμα στην Τουρκία
Επαναλαμβάνει πως η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές που θέλει ο τόπος
Σχετικά Άρθρα
Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων, μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και της Δικαιοσύνης είναι οι προτεραιότητες της δεύτερης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον κατακτήσει την αυτοδυναμία, ενώ ο ίδιος  απορρίπτει την κινδυνολογία για την «παντοδυναμία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής 25/6 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», προαναγγέλλει μηδενική ανοχή σε ενδεχόμενες αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά και έμφαση στην αποτελεσματικότητα της επόμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα ορκιστεί μία κυβέρνηση που θα δουλεύει σκληρά και μεθοδικά με στόχο το αποτέλεσμα», ενώ όσον αφορά τη σύνθεση σημειώνει ότι «στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες και πολλά νέα πρόσωπα».
Όπως αναφέρει, «οι κεντρικές προτεραιότητες για τη δεύτερη θητεία μας είναι η αύξηση των μισθών για όλους. Η ποιοτική δημόσια υγεία. Και ένα κράτος φιλικό, ψηφιακό και, κυρίως αποτελεσματικό. Θέλουμε οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα να είναι μεγαλύτερες κατά 25% ως το τέλος της τετραετίας. Ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 και ο κατώτατος τα 950 ευρώ. Ενώ από το 2024 θα ισχύσει και το νέο, αυξημένο επίσης, Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο».
Προσθέτει πως θα συνεχιστούν οι ετήσιες αυξήσεις των συντάξεων και οι φοροελαφρύνσεις, σταδιακά έως το 2027 θα καταργηθεί το Τέλος Επιτηδεύματος σε συνδυασμό με τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και πως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι κεντρική πτυχή του σχεδίου του.
Επαναλαμβάνει πως η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές που θέλει ο τόπος.
Κάνοντας αναφορά στην αντιπολίτευση, κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι το μόνο που κάνουν είναι να επιτίθενται διαρκώς στη ΝΔ.

Για Τουρκία

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται εκ νέου στο θέμα της Ροδόπης λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ένα αμιγώς εσωτερικό θέμα. Και αυτό είναι κάτι που θα θέσω και στον κ. Erdogan.
Επαναλαμβάνει ότι «σε ό,τι αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα, η Ελλάδα δεν δέχεται εξωτερικές παρεμβάσεις Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με όλους τους άλλους».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με τον Erdogan τον Ιούλιο,  αφού σημειώνει πως δεν θα έπρεπε να αποτελεί μεγάλη είδηση μια συνάντηση, αναφέρει ότι εφόσον τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός «θα προσέλθω με καλή διάθεση. Ξεπερνώντας ορισμένες πρόσφατες ακραίες εξάρσεις και κρατώντας την αποκλιμάκωση που είχε η επιθετική ρητορική, αλλά και η επιθετική πρακτική της 'Άγκυρας τους τελευταίους μήνες».

Για ναυάγιο Πύλου

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου,  ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως το μεταναστευτικό αποτελεί φλέγον ευρωπαικό και παγκόσμιο ζήτημα, αλλά και ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης