Sports Βusiness

Αποσύρθηκε από την ιδιοκτησία των Spurs η AT&T

Αποσύρθηκε από την ιδιοκτησία των Spurs η AT&T
Η ομάδα ψάχνει πλέον νέο χορηγό για την ονομασία του γηπέδου της.

Το μειοψηφικό της ενδιαφέρον στο San Antonio Spurs – το οποίο ανέρχεται περίπου στο 7% - πούλησε η AT&T. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα βρίσκεται πλέον στην αναζήτηση ενός νέου χορηγού ο οποίος θα έχει τα δικαιώματα ονομασίας της έδρας της. Παρ’ όλα αυτά αναμένεται ότι ο χώρος θα παραμείνει γνωστός ως «AT&T Center» μέχρι τη λήξη της σύμβασης το φθινόπωρο του 2022.

Με την αξία των Spurs να ανέρχεται στα 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμάται ότι η AT&T έκανε περίπου 125 εκατομμύρια από την αρχική της επένδυση στην ομάδα, περισσότερες από δύο δεκαετίες πριν. Το κομμάτι του κλαμπ που κατείχε η AT&T ήταν μέρος ενός 30% του μεριδίου στο franchise, που αγόρασε τον περασμένο μήνα η εταιρεία επενδύσεων Sixth Street και ο δισεκατομμυριούχος Michael Dell.

«Αυτή η πώληση είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης στρατηγικής επισκόπησης του ισολογισμού και των περιουσιακών στοιχείων μας για τον εντοπισμό ευκαιριών για δημιουργία εσόδων», δήλωσε ο Fletcher Cook, VP εταιρικών επικοινωνιών για την AT&T.

Με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, η συμφωνία κατοχύρωσης δικαιωμάτων AT&T με τους Spurs ήταν μια από τις φθηνότερες στον επαγγελματικό αθλητισμό - ακόμη και για ένα franchise σε μια από τις μικρότερες αμερικανικές αγορές.

Γενικότερα η φετινή ήταν μια μεγάλη χρονιά για τα δικαιώματα κατονομασίας στον αθλητικό χώρο. Τον Μάρτιο, οι Miami Heat υπέγραψαν συμφωνία 19 ετών με την εταιρεία κρυπτογράφησης FTX, που πληρώνει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Παράλληλα, Highmark Health έγινε χορηγός του σταδίου για τους Buffalo Bills (ράγκμπι) σε μια συμφωνία αξίας 6 εκατομμυρίων ετησίως.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης