Sports Βusiness

Αντουάν Γκριεζμάν: Τέλος η συμφωνία της KONAMI με τον Γάλλο μετά το ρατσιστικό βίντεο που διέρρευσε!

Αντουάν Γκριεζμάν: Τέλος η συμφωνία της KONAMI με τον Γάλλο μετά το ρατσιστικό βίντεο που διέρρευσε!

Η ΚΟΝΑΜΙ, εταιρία-κολοσσός του gaming, ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Αντουάν Γκριεζμάν μετά τη δημοσίευση βίντεο που παρουσιάζεται να κάνει ρατσιστικά σχόλια προς τους Ασιάτες.

Ένα βίντεο που τοποθετείται χρονικά στο 2019 αποτέλεσε την αφορμή για να τερματιστεί η συνεργασία του σταρ της Μπαρτσελόνα, Αντουάν Γκριεζμάν, με την εταιρία gaming, KONAMI, περίπου έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της χορηγικής τους συμφωνίας.

Η συνεργασία της Ιαπωνικής εταιρίας με την Μπαρτσελόνα από το 2016 λόγω της γνωστής σειράς παιχνιδιών, Pro Evolution Soccer, είχε ανοίξει τον δρόμο στον Γάλλο σταρ για μία νέα χορηγική συνεργασία, που όπως φαίνεται λήγει άδοξα.

Μάλιστα, το γεγονός αναμένεται να έχει επιπτώσεις και σε άλλες συμφωνίες των «μπλαουγκράνα», καθώς, όπως δήλωσε ο Hiroshi Mikitani, εκτελεστικός διευθυντής της Rakuten, η σχέση των δύο πλευρών θα επανεξεταστεί με βάση την αντίδραση του συλλόγου απέναντι στον ποδοσφαιριστή.

Η KONAMI προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση, στην οποία δήλωσε: «Η Konami Digital Entertainment έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία απέναντι στον αθλητισμό και τέτοιου είδους συμπεριφορές βασισμένες σε διακρίσεις είναι απαράδεκτες. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στο συμβόλαιο που υπεγράφη με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ως πρόσωπο για την προώθηση της καμπάνιας του Yu-Gi-Oh. Περιμένουμε την αντίδραση της Μπαρτσελόνα προς το συμβάν, με σεβασμό προς τη σειρά του Pro Evolution Soccer στην οποία συμμετέχει».

Υπενθυμίζεται πως στα δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον Ουσμάν Ντεμπελέ και τον Αντουάν Γκριεζμάν να προχωρούν σε ρατσιστικά σχόλια προς Ιάπωνες τεχνικούς, που επισκεύαζαν τις τηλεοράσεις του δωματίου τους. Σημειώνεται πως το γεγονός έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2019, στο στάδιο προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα στην Ιαπωνία.

Μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ουσμάν Ντεμπελέ σχολίασε λέγοντας: «Έτυχε το περιστατικό να συμβεί στην Ιαπωνία. Ήταν ένα αστείο που κάναμε και έμενε μεταξύ μας. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα», ενώ ο Αντουάν Γκριεζμάν πρόσθεσε: «Ανέκαθεν ήμουν ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις και θέλω να απολογηθώ για τον σάλο που δημιουργήθηκε».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης