Sports Βusiness

Από τον Λιονέλ Μέσι στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ελεύθερες μεταγραφές στην ποδοσφαιρική ιστορία!

Από τον Λιονέλ Μέσι στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ελεύθερες μεταγραφές στην ποδοσφαιρική ιστορία!

 Το «μπαμ» του Μέσι στην Παρί θύμισε και τις υπόλοιπες ακριβότερες μεταγραφές ελεύθερων παικτών στην ιστορία του αθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική βόμβα ενόψει της νέας σεζόν τόσο από άποψης γοήτρου, όσο και από οικονομικής άποψης. Ο «Λίο» αφού έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα πριν λίγους μήνες μπόρεσε τώρα να υπογράψει στον γαλλικό σύλλογο, με το νέο του συμβόλαιο να φτάνει το εντυπωσιακό ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ!

Εκτός από τον Αργεντινό σούπερσταρ η Παρί ήρθε σε συμφωνία με τον κορυφαίο τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο Ιταλός κίπερ ολοκλήρωσε τον κύκλο του στη Μίλαν έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαετή θητεία στον σύλλογο και στη συνέχεια πιάστηκε κι εκείνος στα «δίχτυα» των Γάλλων, έναντι 60 εκατομμυρίων.

Ήδη ακούγονται πολλά; Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά ζωηρό για τις ομάδες στον τομέα των ελεύθερων μεταγραφών. Μία ακόμη ακριβή συμφωνία που κατατάσσεται στη σχετική λίστα, είναι εκείνη του Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός αποχαιρέτησε τη Λυών και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον ίδιο δρόμο με την Μπαρτσελόνα, με το κόστος της μεταγραφής του να ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια.

Άλλος ένας παίκτης που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των «ελεύθερων και ωραίων» είναι ο Νταβίντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας ένα τελευταίο «αντίο» στην Μπάγερν Μονάχου με την οποία διένυσε μαζί μια ολόκληρη δεκαετία. Το νέο συμβόλαιο του κεντρικού αμυντικού «ζαλίζει», αφού φτάνει τα 55 εκατομμύρια!

Στα φετινά κορυφαία συμβόλαια που υπογράφτηκαν την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, εντάσσεται και εκείνο του Χακάν Τσαλχάνογλου. Με ένα χαμηλότερο αλλά εξίσου σημαντικό ποσό ο Τούρκος είπε το «ναι» στην Ίντερ και τα 35 εκατομμύρια, αφήνοντας πίσω του τη μεγάλη αντίπαλό της Μίλαν.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη σεζόν που γίνεται κάτι τέτοιο. Τα μεγάλα και φαντεζί νούμερα πήγαιναν ανέκαθεν… πακέτο με τον κόσμου του ποδοσφαίρου! Κάνοντας μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν, μπορεί κανείς να θυμηθεί αντίστοιχες περιπτώσεις όπως εκείνη του Άαρον Ράμσεϊ ο οποίος μεταπήδησε από την Άρσεναλ στη Γιουβέντους έναντι 40 εκατομμυρίων.

Άλλη μια προσθήκη που πραγματοποίησε η «μεγάλη κυρία» τη σεζόν 2019-2020 είναι αυτή του Αντριάν Ραμπιό. Ο Γάλλος μέσος έκλεισε την πόρτα της Παρί για να ανοίξει εκείνη του ιταλικού συλλόγου, πίσω από την οποία τον περίμεναν ζεστά – ζεστά 35 εκατομμύρια.

Λέον Γκορέτσκα και  Στέφαν Ντε Φράι υπέγραψαν επίσης ονειρικά συμβόλαια των 40 εκατομμυρίων την περίοδο 2018-2019. Ο Γερμανός μέσος εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπάγερν αφήνοντας πίσω του την Σάλκε, ενώ ο Ολλανδός αμυντικός συμφώνησε με την Ίντερ αποχωρώντας τη Λάτσιο.

Τέλος, από τη λίστα φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το καλοκαίρι το 2014 η Μπάγερν Μονάχου του προσέφερε ένα «χρυσό συμβόλαιο» στον Πολωνό φορ ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι λογικό η απόφασή του να αποχωρήσει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και να συνεχίσει την καριέρα του στο Μόναχο, δεν ήταν διόλου δύσκολη…!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης