Sports Βusiness

Έμα Ραντουκάνου: «Χρυσάφι» στα πόδια της… νέας βασίλισσας του US Open!

Έμα Ραντουκάνου: «Χρυσάφι» στα πόδια της… νέας βασίλισσας του US Open!
H Έμα Ραντουκάνου βρίσκεται στην κορυφή του US Open και πέρα από το μεγάλο της επίτευγμα που συγκεντρώνει τα βλέμματα παγκοσμίως, ετοιμάζεται να εισπράξει αντίστοιχα ποσά από συμφωνίες με χορηγούς!

Η Έμα Ραντουκάνου κατέκτησε το φετινό US Open επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά επί της Λέιλα Φερνάντεζ με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και ούσα μόλις 18 ετών έχει κατορθώσει να γίνει το σημείο αναφοράς τόσο για την τρομερή ιστορία της, όσο και για τα απίστευτακέρδη της!

Η Βρετανίδα έφηβη, αναμένεται να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω προσοδοφόρων συμφωνιών με χορηγούς μετά το εκπληκτικό της επίτευγμα στο US Open. Στη μέχρι τώρα καριέρα της, η Ραντουκάνου είχε λάβει 303.000 δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή επιστρέφει στην πατρίδα της κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη.

Ωστόσο, οι ειδικοί προβλέπουν πως το ποσό αυτό θα γνωρίσει μεγάλη αύξηση, αφού οι… μνηστήρες-χορηγοί που περιμένουν για μία συμφωνία με την 18χρονη εκτός των court, όλο και πληθαίνουν.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Forbes» οι τενίστριες αποτελούν τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες παγκοσμίως, αφού στη σχετική κατάταξη οι 9 πρώτες θέσεις ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Κάτι τέτοιο, αφήνει σημαντικά περιθώρια στο νέο… αστέρι του τένις, με τη Ραντουκάνου να διατηρεί ήδη συμφωνίες με τη Nike για ένδυση και παπούτσια και με τη Wilson για χορηγία ρακέτας.

Ο Νάιτζελ Κάρι, σύμβουλος χορηγίας και μάρκετινγκ, δήλωσε στο BBC ότι η συγκυρία και το ταλέντο της Ραντουκάνου, ήρθαν ιδανικά για να την οδηγήσουν στη δόξα!

«Η Σελένα Γουίλιαμς έφτασε στο τέλος της καριέρας της και η Έμα έχει τη μοναδικότητα να βάζει και πάλι τη Βρετανία στην κορυφή των grand slam και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία… Ήδη η Adidas και η Nike ανταγωνίζονται σκληρά για εκείνη. Είναι πολύ έξυπνη και απαντάει σωστά σε ερωτήσεις που αφορούν το μάρκετινγκ» τονίζει ο ίδιος.

Η επόμενη συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει η Ραντουκάνου, βάσει τα όσα ανέφερε ο Κάρι, θα είναι με εταιρία ρολογιών, ακολουθώντας και την «αφρόκρεμα» όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Η 23χρονη Ναόμι Οσάκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή, προσπερνώντας τη Σερένα Γουίλιαμς τον Μάιο του 2020.

Τα συνολικά κέρδη της ανέρχονται σε 37,4 εκατομμύρια δολάρια (27,2 εκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το «Forbes», ποσό που κατέρριψε το ρεκόρ της Μαρία Σαράποβα το 2015 για τα περισσότερα χρήματα που κέρδισε ποτέ γυναίκα αθλήτρια. Η Οσάκα είναι 28η στους αθλητές με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών παικτών.

Μετά τους συνεχόμενους τίτλους Grand Slam της Οσάκα το 2018 και το 2019, η Nike πλήρωσε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για να την πάρει από την Adidas και τώρα η αθλήτρια εμφανίζεται συνολικά με 15 χορηγούς.

Έτσι, τα πιθανά κέρδη της νέας… βασίλισσας, Ραντουκάνου, είναι τεράστια αν αναλογιστούμε τα ποσά που συνοδεύουν το όνομα της συναθλήτριάς της.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης