Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αρχές Ιανουαρίου η αμκ της Marfin 488,6 εκατ χωρίς εγγυητές – Στα 80 εκατ τα κέρδη 9μήνου

   Αρχές Ιανουαρίου η αμκ της Marfin 488,6 εκατ χωρίς εγγυητές – Στα 80 εκατ τα κέρδη 9μήνου
Στις 18 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση της Marfin Popular bank θα επικυρώσει την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές της τράπεζας.
Η Marfin μέσα στον Ιανουάριο θα υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου ύψους 488,6 εκατ με τιμή τα 1 ευρώ με την έκδοση 1 νέας μετοχής για κάθε 2 παλαιές. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου δεν έχει εγγυητικές αναδόχους.

Παράλληλα θα εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση η έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου (Convertible Capital Securities) με αποκλεισμό του δικαιώματος των παλαιών μετόχων συνολικού ύψους μέχρι του ποσού  660 εκατομμύριων, με ελάχιστη τιμή μετατροπής  1,80 ευρώ ανά μετοχή. Τα αξιόγραφα αυτά σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης θα διατεθούν σε επιλεγμένους επενδυτές μέχρι τα τέλη του 2011.
Το ερώτημα είναι μπορεί να υπάρξουν μετοχικές ανατροπές στο μετοχολόγιο της Marfin Popular Bank;
Ναι θεωρητικά και πρακτικά αν ειδικά δεν συμμετάσχει η Dubai Investment  Group που ελέγχει το 18,6% της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Dubai είναι θετική στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin. Μάλιστα επισήμαναν ότι θεωρούν θετική αυτή την πρωτοβουλία που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο τελικά να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη αλλά φαίνεται ότι θα συμμετάσχουν.
Ποιο είναι το υφιστάμενο μετοχολόγιο της Marfin Popular Bank;
Το Dubai ελέγχει το 18,6%, η MIG το 9,5% οι ξένοι ελέγχουν 8%, οι εφοπλιστές 18% και η μικρομέτοχοι 40%.

Στα 80 εκατ τα κέρδη 9μήνου

Με βάση ενδείξεις τα κέρδη 9μήνου θα διαμορφωθούν στα 80 εκατ ευρώ σε σχέση με τα 143,9 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2009 θα σημειώσουν δηλαδή πτώση 44%. Οι προβλέψεις έχουν σταθεροποιηθεί στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και συνολικά θα διαμορφωθούν τα 210 εκατ ευρώ.
Θετικά εξελίσσεται η πορεία των εσόδων από τόκους.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης