Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Daiwa Securities: Με δημοψήφισμα ή όχι το Eurogroup δεν θα υποκύψει - Η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει

Daiwa Securities: Με δημοψήφισμα ή όχι το Eurogroup δεν θα υποκύψει - Η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει
Ο Τσίπρας αντί να ελπίζει σε μία «χωρίς συμβιβασμούς» συμφωνία, θα ήταν καλύτερο να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του, τονίζουν οι αναλυτές
Απίθανο είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές της μέχρι τις 9 Μαΐου, προειδοποιεί ο Robert Kuenzel, οικονομολόγος της Daiwa Securities.
Όπως σημειώνει ο Kuenzel υπάρχουν «πολλοί λόγοι για να παραμείνουμε ανήσυχοι για τις προοπτικές μίας βραχυπρόθεσμης λύσης».
«Αυτή η χρονική στιγμή απαιτούνται σημαντικές παραχωρήσεις από την πλευρά της Αθήνας, τουλάχιστον όσο αφορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και τις συντάξεις τους, που αποτελούν κόκκινη γραμμή για το Eurogroup και τους δανειστές» πρόσθεσε.
Όσο αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις μεταρρυθμίσεις Τσίπρας σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στις απαιτήσεις τους ο Kuenzel αναφέρει:
«Είτε γίνει δημοψήφισμα είτε όχι, το Eurogroup είναι απίθανο να υποκύψει».
«Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε δυνητικά να βάλει τέλος στο σημερινό αδιέξοδο, ο Τσίπρας θα μπορούσε αντί να ελπίζει σε μία «χωρίς συμβιβασμούς» συμφωνία, θα ήταν καλύτερο να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του», συμπληρώνει.
«Είτε έτσι είτε αλλιώς, πιστεύουμε ότι το Eurogroup δεν θα υποχωρήσει από την θέση ότι η μπάλα παραμένει εξ ολοκλήρου στο γήπεδο της Ελλάδας μέχρι το τέλος Ιουνίου» επισημαίνει.
Τέλος προειδοποιεί ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και να διατηρήσει τη θέση της χωρίς συμφωνία, είτε βρίσκεται ο Βαρουφάκης στο τιμόνι είτε όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης