Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η κρίση της ευρωζώνης ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία - Οι τέσσερις κίνδυνοι που απειλούν το outlook - Τροχοπέδη η ανεργία

Moody's: Η κρίση της ευρωζώνης ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία - Οι τέσσερις κίνδυνοι που απειλούν το outlook -  Τροχοπέδη η ανεργία
Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία κρούει στην τελευταία του έκθεση ο οίκος Moody's.
Η κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο οικονομικό outlook, προειδοποιεί ο οίκος στην τελευταία έκθεση για τους μακροοικονομικούς κινδύνους.
Οι καθοδικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάκαμψη το 2012-2013 έχουν αυξηθεί και η ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες θα επινραδυνθεί περισσότερο από ότι αναμενόταν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η ανάπτυξη το 2012 θα είναι χαμηλότερη από ότι το 2011 και το 2010.
Η Moody's εντοπίζει τέσσερις σημαντικούς κινδύνους για το παγκόσμιο μακροοικονομικό outlook:
*  μια ύφεση βαθύτερη του αναμενόμενου στην ευρωζώνη
* μια ανώμαλη προσγείωση για ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες όπως οι Κίνα, Ινδία, Βραζιλία
* ένα πετρελαϊκό σοκ που απορρέει από τους δημοσιονομικούς κινδύνους
* ο κίνδυνος μιας ξαφνικής και ισχυρής δημοσιονομικής περιστολής στις ΗΠΑ το 2013  
Ο οίκος αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες και υπογραμμίζει ότι η επιβράδυνση στις ανεπτυγμένες οικονομίες και η μεταβλητότητα στις κεφαλαιακές ροές θα καταστείλε την ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες.
Η μόνη μέτρια ανάκαμψη είναι πιθανό να καταγραφεί στις χώρες του G20.  Ο οίκος διατηρεί τις προβλέψεις του για σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ η ευρωζώνη θα βρίσκεται πιθανότατα σε ύφεση για το σύνολο του 2012.  Συνολικά για τις χώρες του G-20 η Moody's αναμένει πραγματική ανάπτυξη γύρω στο 2,8%το 2012 και 3,4% το 2013, έναντι 3,2% το 2011και 4,6% το 2010.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η αδύναμη κατανάλωση, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, η αδυναμία της αγοράς real estate, οι προσπάθειες δημοσιονομικής συστολής και η απομόχλευση τραπεζών και νοικοκυριών, θα συνεχίσουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης