Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Νέες μειωμένες τιμές - στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Οι κίνδυνοι λόγω πολέμου

Morgan Stanley: Νέες μειωμένες τιμές - στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Οι κίνδυνοι λόγω πολέμου
Σε underweight υποβαθμίζει τη σύσταση για την Πειραιώς η Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα

Σε αναθεώρηση των τιμών - στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για την Ευρώπη και  περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής, με ημερομηνία 12 Απριλίου, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Ειδικότερα, για την Eurobank δίνει σύσταση overweight με αμετάβλητη τιμή-στόχο τα 1,2 ευρώ, για την Alpha bank σύσταση equalweight με τιμή-στόχο τα 1,4 ευρώ από 1,6 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς υποβάθμιση σύστασης σε underweight από equalweight με τιμή-στόχο τα 1,6 ευρώ από 1,7 ευρώ προηγουμένως.
«Βλέπουμε τις ελληνικές τράπεζες λιγότερο εκτεθειμένες άμεσα στη Ρωσία/Ουκρανία, με τους κινδύνους προέρχονται από την επιβράδυνση στην Ευρώπη», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
morgan1_1.JPG

morgan2_1.JPG

morgan3_1.JPG

«Εκτός από μια σημαντική επιβράδυνση στα μακροοικονομικά, πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη των ελληνικών μακροοικονομικών μεγεθών θα συνεχιστεί από χαμηλή βάση, υποστηριζόμενη από την ανάκαμψη της ΕΕ, τα ταμεία της ΕΕ και τις υποεπενδύσεις της τελευταίας δεκαετίας», προσθέτουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Υποβάθμιση της Πειραιώς σε underweight

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η υποβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς σε underweight, αντανακλά τη σχετική προτίμηση των άλλων δύο ελληνικών τραπεζών.
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει:
1) τα χαμηλότερα κεφαλαιακά όρια στην Πειραιώς σε σχέση με τις άλλες τράπεζες και την υψηλότερη έκθεση του κεφαλαίου στη διεύρυνση των spreads των κρατικών αποδόσεων,
2) το ιστορικό της διαχείρισης σε σχέση με τις ομότιμες τράπεζες, η οποία υποδηλώνει ότι η Πειραιώς μπορεί να είναι πιο ευάλωτη από τις ελληνικές τράπεζες, εάν τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα.

Πως θα επηρεάσει ο πόλεμος την ελληνική οικονομία

Ο πόλεμος αναμένεται να επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξης του ΑΕΠ, σημειώνει η Morgan Stanley
Η άμεση έκθεση της ελληνικής οικονομίας στη Ρωσία/Ουκρανία είναι περιορισμένη, με μόλις το 1% των τουριστών να προέρχονται από αυτές τις χώρες.
Ωστόσο, το 20% του λαδιού και το 40% του φυσικού αερίου στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία.
Πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, η αύξηση του ΑΕΠ αναμενόταν να είναι 5-5,5%, με προσδοκίες πλέον κοντά στο 3% σύμφωνα με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. 
Ο πληθωρισμός αναμενόταν στο 7% πριν από τον πόλεμο, ενώ πλέον αναμένεται να εκτοξευθεί σε διπλάσιο ποσοστό.
Τα γεωπολιτικά γεγονότα αναμένεται να επηρεάσουν μέσω: (1) της αβεβαιότητας που καθυστερεί τις εταιρικές επενδύσεις και (2) το χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα μέσω υψηλού πληθωρισμού, αν και αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από τις αποταμιεύσεις που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης