Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan – Βελτιώνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan – Βελτιώνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία
Και για τις τέσσερις μετοχές η σύσταση είναι overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς
Σε αυξήσεις των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, πλην της Eurobank, προχώρησε η JP Morgan, καθώς βελτίωσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του κλάδου.
Και για τις τέσσερις μετοχές η σύσταση είναι overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Ειδικότερα, για την Eurobank, η JP Morgan, αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) την περίοδο 2023-2025 κατά 3%/4%/4%, αντίστοιχα, σε μεγάλο βαθμό λόγω των καλύτερων τάσεων για τα επιτοκιακά έσοδα (ΝΙΙ).
Η τιμή στόχος είναι αμετάβλητη στα 2,60 ευρώ, καθώς βασίζεται σε νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 12% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και 1,5% ρυθμό ανάπτυξης.
Για την Εθνική Τράπεζα η JP Morgan αυξάνει την εκτίμηση EPS κατά 6%/5%/8%, αντίστοιχα έως το 2025, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των καλύτερων τάσεων NII, του χαμηλότερου κόστους κινδύνου που αντανακλά τον επιταχυνόμενο ρυθμό εκκαθάρισης των NPEs.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 8,40 ευρώ, από 8,10 ευρώ, που βασίζεται στις νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 11% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.
Για την Πειραιώς αυξάνει την εκτίμηση για το EPS κατά 7%/6%/7%, αντίστοιχα, σε μεγάλο βαθμό λόγω καλύτερων τάσεων NII και χαμηλότερου κόστους κινδύνου κατά τα τελευταία έτη.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ και βασίζεται στις νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 10,4% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.
Τέλος, για την Alpha Bank, η JP Morgan αυξάνει την εκτίμηση EPS κατά 5%/4%/8% σε μεγάλο βαθμό λόγω καλύτερων τάσεων NII.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,50 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως και βασίζεται στις νέες προβλέψεις της για το 2026 που ενσωματώνουν 10% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και 1,5% ρυθμό ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης