Τελευταία Νέα
Διεθνή

AIG και Citi "κράτησαν" τη Wall Street

tags :
AIG και Citi
«Από μηχανής θεός» λειτούργησε ο τραπεζικός κλάδος σήμερα στη Wall Street, καθώς ο κορεσμός που νιώθουν το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές ελλείψει θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, εξανεμίστηκε από την φημολογία που επικρατεί στον κλάδο.
Ένα χρόνο ακριβώς μετά την «επέτειο» ανάκαμψης των χρηματιστηρίων παγκοσμίως, η φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς αμερικανικής τράπεζας από τη Citigroup, τροφοδότησαν τα σενάρια για την αποκατάσταση της κερδοφορίας του κλάδου.

Με κέρδη έκλεισε η Wall, αφού ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,11% στις 10.564,69 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,17% στις 1.140,45 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 2.341,68 μονάδες.

Η μετακίνηση του επονομαζόμενου «fund manager της δεκαετίας», Bruce Berkowitz, στο δυναμικό της Citigroup, οδήγησε τη μετοχή της στο +7,9%, καθώς η άφιξη του σηματοδοτεί όχι μόνο την άμεση αποχώρηση της κυβέρνησης από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, αλλά και την αλλαγή της πολιτικής της τράπεζας. Οι επενδυτές θεωρούν ότι η Citi θα προχωρήσει σε εξαγορές μικρότερων τραπεζών στο χώρο των ΗΠΑ, καθώς οι συνθήκες είναι οι πλέον προσφορότερες.

Αλμα 18% και για την American International Group, η τιμή της οποίας έφτασε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου. Μετά από δύο deal πώλησης περιουσιακών στοιχείων ύψους 51 δις. δολαρίων, διάχυτη είναι η φημολογία για περεταίρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια βελτίωσης των επιπέδων ρευστότητας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του ταμπλό της Wall Street έκλεισε στο πράσινο, καθώς οι οίκοι αξιολόγησης προχώρησε σε εκτεταμένες αναβαθμίσεις των συστάσεων τους.

Σήμερα, 9 Μαρτίου, είναι μία «άτυπη» επέτειος έναρξης της ανάκαμψης για τις κεφαλαιαγορές ανά τον κόσμο, καθώς την ίδια μέρα του 2009 ξεκίνησε το ράλι των χρηματιστηριακών δεικτών, υπό τις εκτιμήσεις ότι η παγκόσμια οικονομία έχει δει ήδη τον «πάτο». Ο δείκτης S&P 500 έχει κερδίσει από τότε περίπου 68%, ενώ τα επιτόκια της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας βρίσκεται ακόμα στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης