Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή η επαναλειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου - Όλα κρίνονται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

tags :
Πιθανή η επαναλειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου - Όλα κρίνονται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Πιθανή η επαναλειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου
Η αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου θα μπορούσε να ανακληθεί εφόσον το Ανώτατο Δικαστήριο την κηρύξει παράνομη, τόνισαν πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Boris Johnson ανακοίνωσε στις 28 Αυγούστου ότι ζήτησε από την βασίλισσα Ελισάβετ να εγκρίνει την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Ισχυρίστηκε ότι αυτή η ενέργεια ήταν απαραίτητη προκειμένου να προωθήσει μία νέα ατζέντα για το Brexit.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Johnson πιστεύουν ότι ο πραγματικός λόγος ήταν να αποφευχθεί ο έλεγχος και οι συζητήσεις στο Κοινοβούλιο για το θέμα του Brexit. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ακόμη και ως τώρα αποφασισμένος να προχωρήσει σε έξοδο από την Ε.Ε. ακόμη και χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.
Ενώ οι απόψεις των δικαστηρίων διίστανται για την νομιμότητα της απόφασης Johnson, οι 11 δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, πρέπει τώρα να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα: Πόσο περιορίζουν οι άγραφοι νόμοι την δύναμη του πρωθυπουργού και κατά πόσο η έγκριση της βασίλισσας είναι ως εκ τούτου παράνομη.
"Αυτό είναι ένα σοβαρό και δύσκολο νομικό ζήτημα και μάλιστα αποδεικνύεται ευρέως από το γεγονός ότι τρεις ανώτεροι δικαστές στη Σκωτία έχουν καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα από τρεις ανώτερους δικαστές στην Αγγλία και την Ουαλία", δήλωσε η Brenda Hale, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η απόφαση αναμένεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης