Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ - Το 5ετές ομόλογο ξεπέρασε το 30ετές ενόψει στοιχείων για την απασχόληση

Νέα αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ - Το 5ετές ομόλογο ξεπέρασε το 30ετές ενόψει στοιχείων για την απασχόληση
Εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων σημειώθηκε για ακόμα μία φορά στην αμερικανική αγορά ομολόγων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για επικείμενη ύφεση.
Ειδικότερα, η απόδοση του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 11 μονάδες βάσης σε 2,5318% ενώ του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης σε 2,5144%. Την ίδια στιγμή, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 9 μονάδες βάσης σε 2,4189% ενώ του 2ετούς κατά 10 μονάδες βάσης σε 2,3915%.
Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις του 5ετούς και του 30ετούς ομολόγου αντιστράφηκαν τη Δευτέρα (28/3/2022) για πρώτη φορά μετά το 2006.
Ο Richard Koo από τη Nomura εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Fed θα πρέπει «να τρέξει λίγο πιο γρήγορα για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός δεν θα βγει εντελώς εκτός ελέγχου, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα καλά νέα για την αγορά στο μέλλον».
Εξάλλου, σήμερα αναμένονται τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, που αναμένεται να δώσουν ακόμα ένα επιχείρημα στη Fed για να διατηρήσει το σχέδιο για την αύξηση των επιτοκίων. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι περίπου 490.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσκόπησης του Dow Jones, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 3,7% από 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης