Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταστροφή για τον Zelensky η επιλογή του Vance από τον Trump - Θα πιέσει για συνθηκολόγηση με τον Putin

Καταστροφή για τον Zelensky η επιλογή του Vance από τον Trump - Θα πιέσει για συνθηκολόγηση με τον Putin
Θα πιέσει για επιθετική εμπορική και εξωτερική πολιτική
Η επιλογή του Donald Trump για την αντιπροεδρία του JD Vance, αναζωπύρωσε τους φόβους στην Ευρώπη ότι θα ακολουθήσει μια συναλλακτική εξωτερική πολιτική «πρώτα η Αμερική», η οποία θα μπορούσε να καταλήξει στο ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν την Ουκρανία να συναινέσει με τον Vladimir Putin και να ζητήσει ειρήνη με τη Ρωσία.
Ο γερουσιαστής από το Οχάιο JD Vance τη Δευτέρα στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου προτάθηκε ως υποψήφιος σύντροφος του Donald Trump.
Ο JD Vance ανησυχούσε κάποτε ότι ο Trump ήταν ο «Χίτλερ της Αμερικής».
Τώρα έρχονται στο προσκήνιο οι δικές του αυταρχικές τάσεις, σχολιάζει ο Guardian.
«Είναι κακό για εμάς, αλλά είναι τρομερά νέα για [την Ουκρανία]», δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον.
Ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές έχουν συχνά αποκαλέσει τις πραγματικές πολιτικές του Trump «μαύρο κουτί», λέγοντας ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι θα κάνει ο απρόβλεπτος ηγέτης όταν αναλάβει την εξουσία.

Αλλαγή status quo

Ορισμένοι καθησύχασαν τον εαυτό τους υπονοώντας ότι τα ονόματα που έχουν προταθεί για κορυφαίες θέσεις, όπως ο πρώην εθνικός σύμβουλος ασφαλείας Robert O’Brien, θα διατηρούσαν ένα status quo στην εξωτερική πολιτική, ενώ ο Trump θα επικεντρωνόταν στις εσωτερικές υποθέσεις.
Αλλά μια μελλοντική κυβέρνηση Trump έχει τώρα έναν πολύ πιο ενεργητικό αντικαταστάτη, ο οποίος θα τροφοδοτήσει τον σκεπτικισμό του απέναντι στην Ουκρανία και την Ευρώπη, προτρέποντας παράλληλα για επιθετική εμπορική και εξωτερική πολιτική του κόμματος σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
«Ο γερουσιαστής Vance ήταν ένας από τους κύριους πολέμιους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία την περασμένη άνοιξη και έχει εκφράσει την αδιαφορία του για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Michael McFaul, διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Freeman Spogli και πρώην πρέσβης στη Ρωσία.
«Επιλέγοντας τον Vance ως υποψήφιο σύντροφό του, ο Trump ξεκαθάρισε μια πολύ σαφή επιλογή για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους τον Νοέμβριο όσον αφορά την εξωτερική πολιτική».
«Η στρατηγική εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Biden έρχεται σε ριζική αντίθεση με την προσέγγιση του Trump», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης