Πρόσωπα

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «χρυσός» αθλητής που δεν χάνει (video)

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «χρυσός» αθλητής που δεν χάνει (video)
Στη ζωή σου να γίνεις «Πετρούνιας»... Με όνειρα, στόχους, αξιοπρέπεια, ήθος, πίστη, υπομονή, επιμονή και αγάπη για τον αθλητισμό και την πατρίδα!
Σχετικά Άρθρα

Το πρόσωπο του Λευτέρη Πετρούνια είναι συνδεδεμένο με το άθλημα των κρίκων. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί βασιλιάς, άρχοντας, ή και Μίδας των κρίκων. Όμως είναι πολύ περισσότερα.. Είναι ο ορισμός του αθλητή, ο ορισμός της σκληρής δουλειάς και του ευ αγωνίζεσθαι. Γιατί όταν μιλάς για τον Λευτέρη Πετρούνια μιλάς για δύναμη ψυχής, για έναν άνθρωπο πρότυπο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία για όλα όσα πρεσβεύει.

Η άνιση μάχη ανάμεσα σε εκείνον και τον πόνο

Γιατί αυτή η αποθέωση;

Γιατί το αξίζει.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς έναν πρωταθλητή, έναν Ολυμπιονίκη που έκανε τη νίκη να μοιάζει μονόδρομος και ξαφνικά έφτασε να μην μπορεί να ντυθεί, να ξυπνάει από τους πόνους ουρλιάζοντας και να αγωνίζεται δίχως προπόνηση απλά και μόνο εμπειρικά.

Έναν αθλητή που την περίοδο που αντιμετώπιζε τον βαρύ τραυματισμό του στον αριστερό ώμο προετοίμαζε τον εαυτό του να αγωνιστεί με τον εξής στόχο: «Έβαλα στόχο να απολαύσω τον πόνο, να πονέσω όσο περισσότερο μπορώ και ειλικρινά, πόνεσα πολύ». Μάλιστα όταν πριν το χειρουργείο τον εξέτασε ο εξειδικευμένος χειρουργός, Λοράν Λαφός, έμεινε με το στόμα ανοιχτό γιατί αντίκρυσε ένα διαλυμένο χέρι και αδυνατούσε να πιστέψει πως κατάφερε να αγωνιστεί.

«Τρεις μήνες ήμουν σε μια ημιαναπηρία, δεν μπορούσα να κάνω μπάνιο μόνος μου, να ντυθώ μόνος μου όλα αυτά τα πέρασε η Βασιλική. Αισθανόμουν σαν λιοντάρι στο κλουβί και επίσης αισθανόμουν ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ γυμναστική. Μου φαινόταν αδύνατο να πιάσω τους κρίκους και να κρεμάσω το βάρος μου».

Η ένατη φορά που ανέβαινε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση μέσα σε τέσσερα χρόνια ήταν από τις πιο ιδιαίτερες. Ήταν η απόλυτη λύτρωση για έναν άνθρωπο που για δέκα μήνες έδινε μία μάχη άνιση ανάμεσα σε εκείνον και τον πόνο κι όμως κατάφερε να βγει νικητής.

Σ’ εκείνον τον αγώνα ο Πετρούνιας έμοιαζε περισσότερο με σούπερ ήρωα, πέρα από μεγάλο αθλητή. «Αυτό που εισέπραξα εγώ είναι ότι ο κόσμος ταυτίστηκε με μία ανθρώπινη προσπάθεια. Νομίζω ο κόσμος ξεπέρασε ότι ο Λευτέρης παίρνει χρυσά και ταυτίστηκε με τον άνθρωπο που πονάει και κατάφερε να πάρει το χρυσό. Χαίρομαι που το αντιλήφθηκε αυτό ο κόσμος για πολλούς λόγους», δήλωνε ο άρχοντας των κρίκων μετά την κατάκτηση για τρίτη φορά του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Νοέμβριο του 2018, με 15.366, ενώ εκκρεμούσε το χειρουργείο του.

Μετά το χειρουργείο του, ο Λευτέρης απέκτησε ένα «νέο χέρι» και στρώθηκε στη δουλειά προκειμένου να γίνει σωστή αποκατάσταση και να επιστρέψει στους κρίκους. Έμοιαζε αδύνατον να μπορέσει να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν, πες όμως στον Πετρούνια πως δεν μπορεί και ύστερα κοίτα τον να τα καταφέρνει ξανά και ξανά.

24/4/2021

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά! Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος. Είμαι καλά! Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!», ανήρτησε ο Πετρούνιας στον προσωπικό του λογαριασμό λίγο μετά τη σπουδαία του διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας.

Ο «χρυσός» Πετρούνιας

Ο Έλληνας αθλητής θριάμβευσε για μια ακόμη φορά καθώς πραγματοποίησε ένα απίστευτο πρόγραμμα και κυριάρχησε στη Βασιλεία. Η προσπάθειά του βαθμολογήθηκε από τους κριτές με 15,400 βαθμούς και ουδείς εκ των αντιπάλων του μπόρεσε να τον πλησιάσει. Πρόκειται μάλιστα για τον πέμπτο ευρωπαϊκό του τίτλο.



Είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ (15.866 βαθμούς), το 2016 στη Βέρνη (15.866 βαθμούς), το 2017 στο Κλουζ (15.433 βαθμούς) και το 2018 στη Γλασκόβη (15.466 βαθμούς), καθώς και το συνολικά έκτο μετάλλιό του στον θεσμό, με δεδομένο ότι είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε άθροισμα τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας επίσης θριαμβεύσει σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015 –15.800, 2017-15.466, 2018-15.366), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» (16.000 βαθμούς).

Επόμενος στόχος του είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ο βαρύς τραυματισμός του και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του στάθηκαν εμπόδιο. Πλέον, όμως, μετά τα όσα πέρασε και έχοντας, εκτός από όλη την Ελλάδα, δυο υπέροχες κόρες που θέλει να κάνει περήφανες, είναι πιο δυνατός από ποτέ και δηλώνει έτοιμος να ανέβει στην κορυφή του βάθρου στην Ιαπωνία.

«Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.», είχε πει ο σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης, και ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε περίτρανα πως είχε δίκιο!

Ευτυχία Γιαπουτζή 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης