Πρόσωπα

Τζόρνταν Σεμπάτσου: Ο «δήμιος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λυτρώθηκε στην Ελβετία…

Τζόρνταν Σεμπάτσου: Ο «δήμιος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λυτρώθηκε στην Ελβετία…

Το γκολ-νίκης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κρύβει από πίσω έναν ποδοσφαιριστή που βρήκε την προσωπική του λύτρωση στις «φτερούγες» της Γιανγκ Μπόις.

Σχετικά Άρθρα

«Δούλεψα πολύ σκληρά για να καταφέρω να φτάσω μέχρι εδώ. Είναι μία προσωπική δικαίωση». Αυτά ήταν τα λόγια του Τζόρνταν Σεμπάτσου όταν είδε την Γιανγκ Μπόις να κάνει την οικονομική υπέρβαση με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ώστε να τον αποκτήσει από την Ρεν.

Έπειτα από λίγους μήνες, ο Αμερικανός φορ γίνεται ο «εφιάλτης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς με γκολ στο 95’, δίνει τη νίκη στους Ελβετούς για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ένα τέρμα που ήταν απλά το «κερασάκι» στην τούρτα για όσα έχει πετύχει ο 25χρονος επιθετικός με την φανέλα της Γιανγκ Μπόις.

Η δύσκολη περίοδος στην Γαλλία, το δίλημμα για το εθνόσημο και μία προσωπική δικαίωση για όλη την δουλειά που έχει ρίξει στον αγωνιστικό χώρο.

Από «διαμάντι» της Ρεμς στην… καταστροφή στη Ρεν!

Ο Τζόρνταν Σεμπάτσου γεννήθηκε στην Γουάσινγκτον των ΗΠΑ στις 26 Απρίλιου 1996, με τον πατέρα του να έχει καταγωγή από το Καμερούν. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Γαλλία όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ρεμς. Το ψηλό κορμί του σε συνδυασμό με την εκτελεστική του ικανότητα τον έφεραν γρήγορα στην πρώτη ομάδα, καθώς έκανε το ντεμπούτο στα 19 του χρόνια.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 έπαιξε σε συνολικά 74 παιχνίδια, βρίσκοντας 22 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, για λίγους μήνες έπαιξε ως δανεικός στη Σατερό, με την παρουσία του να είναι καταλυτική για να φτιάξει ένα καλό όνομα. Σκόραρε 11 φορές σε 16 ματς και εκτόξευσε την τιμή του στην γαλλική αγορά.

Η Ρεν ήταν εκείνη που εντόπισε το μεγάλο του ταλέντο και δεν δίστασε να βγάλει από τα ταμεία το ποσό των εννέα εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τίποτα δεν εξελίχθηκε όπως θα το περίμενε ο ίδιος. Μέσα σε δύο χρονιά μέτρησε μόλις οκτώ γκολ με τα χρώματα του γαλλικού συλλόγου και το τελικό πρόσημο ήταν απογοητευτικό με βάση όσα δαπανήθηκαν.

Το διέξοδο στην Γιανγκ Μπόις, ο κορωνοϊός και η αναγέννηση!

Το περασμένο καλοκαίρι, η Γιανγκ Μπόις ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Ρεν ήθελε να απαλλαγεί από τον Αμερικανό φορ. Με δανεισμό ενός έτους και οψιόν αγοράς, ο ελβετικός σύλλογος κάνει δικό του τον διεθνή άσο και του προσφέρει μία ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα. Μπορεί στην αρχή να είχε θέμα στην προσαρμογή καθώς δεν έβρισκε εύκολα δίχτυα.

Βέβαια, τα προβλήματα με τον κορωνοϊού δεν τον άφησε να βρει τον εαυτό του. Αντίθετα, από τον Δεκέμβρη και μετά, ο 25χρονος άσος πήρε… φόρα και έδειξε την πραγματική αξία του. Συγκεκριμένα, σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις είχε τραντάξει 15 φορές τα αντίπαλα δίχτυα ενώ είχε μοιράσει τέσσερις ασίστ. Παράλληλα, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας και έκανε τους «κίτρινους» να προχωρήσουν στην αγορά του έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή στο εθνόσημο και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της νέας σεζόν…

Ο Τζόρνταν Σεμπάτσου είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει να επιλέξουν σε ποια χώρα θα αγωνιστούν. Συγκεκριμένα, τον νεαρό φορ τον διεκδικούσαν τρεις ομάδες για να υπηρετήσει το εθνόσημό τους. Η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε, δεύτερη ήταν το Καμερούν από τον πατέρα του και τρίτη ήταν η Γαλλία. Τελικά, στις 21 Μαρτίου του τωρινού έτους, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης και έδειξε πως αυτή ήταν η τελική του επιλογή.

Όσο για τη φετινή σεζόν, έχει κάνει την διαφορά μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, στα πρώτα 12 ματς της σεζόν, έχει πετύχει επτά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν από τους πρωταγωνιστές των προκριματικών του Champions League και από τους βασικούς λόγους της εισόδου της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με το τέρμα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ουσιαστικά επισκίασε το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League έπειτα από την επιστροφή του. Πλέον, όλη η Ευρώπη μιλάει για την εκτελεστική του ικανότητα και ο Τζόρνταν Σεμπάτσου είναι έτοιμος να γράψει την δική του ιστορία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης