Πρόσωπα

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ένας φορ από τα παλιά που απειλεί Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ…

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ένας φορ από τα παλιά που απειλεί Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ…

Θυμίζει «9άρι» από τα παλιά και κάνει την Φιορεντίνα, να τρομάζει κάθε αντίπαλη άμυνα. Το BN Sports ξετυλίγει το… κουβάρι της ιστορίας του Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος απειλεί τους κορυφαίους φορ του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

«Όταν ήμουν κάτω, μου μίλησε και μου είπε να μην τα παρατήσω ποτέ. Έτσι κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής στο γήπεδο και στη ζωή». Πάντα λόγια ενός πολύπειρου ποδοσφαιριστή προς έναν ταλαντούχο και προικισμένο παιδί, δίνει μία διαφορετική αυτοπεποίθηση. Πόσο μάλλον, όταν τα παραπάνω λόγια, τα λέει ο Φρανκ Ριμπερί.

Το πρόσωπο που χαμογέλασε μόλις τα άκουσε, ήταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ένας ρέκορντμαν από την Σερβία που έχει βαλθεί να καθηλώσει όλη την Ευρώπη με την εκτελεστική του ικανότητα. Ένας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στα… ρεκόρ, μεγαλούργησε στην Πριμαβέρα της Φιορεντίνα και είναι έτοιμος να αμφισβητήσει τους Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ.

Γράφτηκε στην ιστορία της Παρτιζάν πριν καν… ενηλικιωθεί!

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ νεαρή ηλικία και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Η παρουσία του στις ακαδημίες της Μπέογκραντ, τον μετέτρεψαν σε έναν πραγματικό «killer» παρότι ήταν μόλις 13 ετών. Μία άκρως επιτυχημένη παρουσία σε ένα τοπικό τουρνουά, έκανε την Παρτιζάν να μπει στην διεκδίκηση της απόκτησής του, μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τελικά, το 2014, η ομάδα του Βελιγραδίου τον κάνει δικό της, χωρίς να προβλέπει την απίστευτη εξέλιξη που παρουσίασε ο νεαρός επιθετικός. Μέσα σε 1,5 χρόνο, κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου να αντιληφθούν πως το ταλέντο του δεν περιορίζεται στα μικρά κλιμάκια αλλά μπορεί να σταθεί ανάμεσα στους άνδρες. Έτσι, σε ηλικία 16 ετών, είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στο σέρβικο ποδόσφαιρο.

Στις 21 Φλεβάρη, κόντρα στην ομάδα που «μεγάλωσε», την Μπέογκραντ, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Εκείνη τη στιγμή, γίνεται και ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Παρτίζαν που αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα σε επίσημο παιχνίδι. Πέρασαν τέσσερα ματς, μέχρι να καταφέρει να γίνει και ο νεότερος που πετυχαίνει γκολ, κόντρα στην Ραντνίκ.

Αξιοσημείωτο δε, πως πριν βρει δίχτυα για πρώτη φορά, ο Ίβαν Τόμιτς τον είχε εμπιστευτεί στο ντέρμπι της χώρας, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Μία κίνηση που έκανε τον Βλάχοβιτς να σπάσει και εκεί ρεκόρ, ως ο μικρότερος που παίζει σε ένα τέτοιο ματς.

Στα «δίχτυα» της Φιορεντίνα και η Πριμαβέρα…

Μπορεί με την πρώτη ομάδα να πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις 27 ματς, όμως για την Φιορεντίνα ήταν αρκετό. Το καλοκαίρι του 2018, με όλη την Ευρώπη να βλέπει με μεγάλο ενθουσιασμό την εξέλιξη του νεαρού φορ, οι «βιόλα» τον κάνουν δικό τους έναντι μόλις, 2 εκατ. ευρώ (!). Βέβαια, είχε μόλις τρία τέρματα, με αποτέλεσμα να είναι ως ρίσκο για το πως θα αποδώσει.

Αρχικά, τοποθετήθηκε στην Πριμαβέρα του συλλόγου με παρουσίες στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Ωστόσο, χρειάστηκε μόλις 22 ματς για να αποδείξει πως η θέση του, είναι στη Serie A. Ένα παιδί μόλις 18 ετών, καταφέρνει να ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα συνολικά 20 φορές (!) και να κάνει μία επίδειξη των ικανοτήτων του. Έτσι, έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα που αγωνίστηκε και έχει γεννηθεί το 2000.

«Ξέσπασμα» από το πουθενά και η απειλή σε Λεβαντόφσκι-Χάαλαντ!

«Κάθε αρχή και δύσκολη» λέει ο ποδοσφαιρικός κανόνας. Για την περίπτωση του Ντούσαν Βλάχοβιτς, φαίνεται πως ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό. Ο Σέρβος επιθετικός δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μέχρι το παιχνίδι κόντρα στη Κάλιαρι. Σε ένα από τα πιο εφιαλτικά βράδια της Φιορεντίνα, ο διεθνής άσος έλαμψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, μπορεί ο ιταλικός σύλλογος να ηττήθηκε με το βαρύ 5-2, όμως τα δύο μοναδικά γκολ, τα πέτυχε ο Βλάχοβιτς. Ήταν και τα πρώτα του με την Φιορεντίνα, κάνοντας την αρχή σε μία πανδαισία τερμάτων. Ενδεικτικό πως την περσινή σεζόν, ήταν από τα μεγαλύτερα «πολυβόλα» της Ιταλίας λόγω των 21 τερμάτων που πέτυχε σε συνολικά 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα απέδειξε πως έχει όλα τα φώτα να μπει ανάμεσα στους Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ στον δρόμο για τον κορυφαίο σκόρερ. Ειδικά φέτος, έχει ξεκινήσει με απίστευτο τρόπο, καθώς με τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στην Αταλάντα, έφτασε τα πέντε σε τέσσερα ματς μέχρι τώρα.

Κλείνει τα αυτιά σε… «σειρήνες»!

Δύο καλοκαίρια τώρα, το όνομα του Ντούσαν Βλάχοβιτς μονοπωλεί στις λίστες των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Το ταλέντο και η εκτελεστική ποιότητα που έχει, είναι αδιαμφησβήτητη και όσο περνάνε τα ματς, τόσο περισσότερο το αποδεικνύει. Ειδικά οι Λίβερπουλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι μπήκαν δυναμικά στην διεκδίκησή του, όμως τα 80 εκατ. ευρώ της Φιορεντίνα, ήταν απαγορευτικό (η τελευταία έκανε πρόταση 70 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει).

Όχι επειδή δεν τα αξίζει ο Σέρβος επιθετικός αλλά επειδή το οικονομικό στις ομάδες στάθηκε εμπόδιο. Βέβαια, όσο ο νεαρός εντυπωσιάζει τόσο, τα πάντα θα κριθούν στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Η Φιορεντίνα ξέρει τι μπορεί να κάνει ο ταλαντούχος φορ και ήδη ετοιμάζει τα ταμεία της να υποδεχτούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σέρβος άσος έρχεται για να… απειλήσει την αυτοκρατορία των κορυφαίων φορ της Ευρώπης. Η περσινή σεζόν είναι ένα μικρό δείγμα στου τι θα μπορεί να προσφέρει στο άμεσο μέλλον.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης