Πρόσωπα

Σεμπαστιάν Αλέ: Ο ρέκορντμαν των ακριβών μεταγραφών, θύμισε Φαν Μπάστεν στη Λισαβόνα! (video)

Σεμπαστιάν Αλέ: Ο ρέκορντμαν των ακριβών μεταγραφών, θύμισε Φαν Μπάστεν στη Λισαβόνα! (video)

«Η ικανότητα είναι άχρηστη χωρίς την ευκαιρία». Ο Σεμπαστιάν Αλέ έχει την ικανότητα, του δόθηκε η ευκαιρία και την αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ο Άγιαξ άνοιξε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με το «δεξί», σκορπίζοντας σε πέντε κομμάτια τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο 27χρονος Αλέ ο οποίος σκόραρε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του ολλανδικού θριάμβου, μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Τα ρεκόρ των μεταγραφών του και η… γκάφα του Άγιαξ

Δύο χρόνια πίσω η Γουέστ Χαμ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να κάνει δικό της τον τότε 25χρονο φορ. Συγκεκριμένα τα «σφυριά» ήρθαν σε συμφωνία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας έτσι την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου.

Στα μέσα της περσινής αγωνιστικής σεζόν ο Αλέ αποχαιρέτησε την Αγγλία έχοντας σκοράρει 14 γκολ και μοιράσει 3 ασίστ σε 54 ματς και έφτιαξε βαλίτσες για Ολλανδία, όπου και πραγματοποίησε την μεταγραφή του στον Άγιαξ. Το ποσό του συμβολαίου του έφτασε τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ και το όνομά του ανέβηκε στην κορυφή της λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων μεταγραφών του συλλόγου!

Το ξεκίνημα του Αλέ στην Eredivisie τον περασμένο Γενάρη ήταν το ιδανικό, με τον ίδιο να σημειώνει, από τις πρώτες έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, δύο γκολ και τέσσερις ασίστ! Συνεπώς αυτό που περίμενε τόσο εκείνος όσο και η ομάδα, ήταν τέτοιου είδους εμφανίσεις και στην Ευρώπη!

Αυτό βέβαια ήταν κάτι που δεν έγινε, καθώς ένα λάθος από τη διοίκηση του Άγιαξ κόστισε για την εναπομένουσα ευρωπαϊκή σεζόν του φορ. Συγκεκριμένα οι ιθύνοντες δεν συμπεριέλαβαν τον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού στη λίστα των παικτών για τα ματς του Europa League, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να μην έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε κανένα από τα εκτός συνόρων παιχνίδια!

Το ονειρικό ντεμπούτο που θύμισε… Φαν Μπάστεν

Στην χθεσινή αναμέτρηση του Άγιαξ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Αλέ ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα των Ολλανδών και ετοιμάστηκε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα «αστέρια»! Φυσικά ο 27χρονος δεν απογοήτευσε διόλου τον Έρικ τεν Χαχ αφού με γκολ του στο 2ο, 9ο, 51ο, και 63ο λεπτό, χάρισε απλόχερα τη νίκη στην ομάδα του.

Την ίδια στιγμή έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που βρίσκει τέρμα τέσσερις φορές στο ντεμπούτο του, έπειτα από τον Μαρκ Φαν Μπάστεν το 1992! Τότε ο Ολλανδός θρύλος, φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα της Μίλαν, «πάτησε κάτω» τη Γκέτεμποργκ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Το μέλλον για τον Αλέ είναι λαμπρό, καθώς αυτή του η εμφάνιση είναι μόνο η αρχή σ’ ένα μεγάλο έργο. Οι ευρωπαϊκές συμμετοχές του Άγιαξ θα είναι μία ακόμα χρυσή ευκαιρία για τον 27χρονο να απελευθερωθεί πλήρως αγωνιστικά και να θέσει σημαντική υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να του ανοίξουν πόρτες για ακόμη μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ και γιατί όχι, αφού ο Άγιαξ είναι μάστερ στα έξυπνα deals, να αποτελέσει μια ακόμη ακριβότερη μεταγραφή!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης