Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Απαιτείται χρόνος, χημεία και… ψυχραιμία! (video)

Λιονέλ Μέσι: Απαιτείται χρόνος, χημεία και… ψυχραιμία! (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν «κόλλησε» με το καλημέρα στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ (15/09, 1-1) και αποδείχτηκε περίτρανα πως η παρουσία του καλύτερου -κατά πολλούς- παίκτη του κόσμου στην ενδεκάδα της, δεν θα την τρέψει αυτομάτως και στην καλύτερη ομάδα του πλανήτη!

Ένας Μέσι δεν φέρνει την «άνοιξη» και σίγουρα δεν θα φέρει μόνος του και το Champions League στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που αποδείχτηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ (15/09, 1-1).

Θυμίζοντας στιγμές από την Εθνική Αργεντινής, με μία ομάδα φορτωμένη στους ώμους του, να κρέμεται από μία έμπνευσή του, ο Λιονέλ Μέσι έγινε στο ίδιο έργο θεατής.

Η νίκη δεν ήρθε και παρά το δοκάρι που είχε στο 29ο λεπτό, η προσφορά του ήταν περιορισμένη, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του.

Οι αριθμοί -ενίοτε- λένε την αλήθεια!

Στο πρώτο του πλήρες ενενηντάλεπτο, ο Λιονέλ Μέσι έδειξε πως χρειάζεται χρόνο, ώστε να βρει χημεία με τους νυν συμπαίκτες του.

Ο χώρος δράσης του, συχνά συνέπιπτε με αυτόν του Νεϊμάρ. Η μπάλα χάθηκε από την κατοχή του 23 φορές και η ακρίβεια στις πάσες του άγγιξε το 79,4%, ενώ στην περσινή σεζόν ήταν στο 85%!

heatmap.jpg

Εν ολίγοις, ήταν ένα δύσκολο βράδυ. Ο Αργεντίνος σταρ προσπάθησε να πάρει ενέργειες πάνω του, αλλά τόσο ο Μπαλάντα στο 78’, όσο και ο Μινιολέ στο 70’ είχαν απάντηση στις εμπνεύσεις του.

Η ψυχολογία έπεφτε και μοιραία έφερε τη φάση του 79ου λεπτού, που ένα σήμα-κατατεθέν τελείωμα του Λιονέλ Μέσι -με το οποίο εννιά στις δέκα φορές έστελνε την μπάλα στα δίχτυα- κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από την εστία, αποτελώντας το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μίας κακής απόδοσης.


Σαν παιχνίδι της μοίρας, σε ένα παιχνίδι ορόσημο για τον Αργεντίνο, αφού συμπλήρωσε 150 εμφανίσεις στο Champions League, έμελλε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και όχι με αυτήν της Μπαρτσελόνα.

Σε αυτήν τη νέα συνθήκη για το ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά και για τον ίδιο, χρόνος για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και να κλείσει τη σεζόν, με τον τρόπο που το έκανε στους «μπλαουγκράνα» ως συμπαίκτης του Νεϊμάρ το 2015, σαφώς και υπάρχει.

Αντί να αναζητά κανείς, ωστόσο, τον Λιονέλ Μέσι το χθεσινό βράδυ, θα έπρεπε να αναρωτηθεί μήπως ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, πλέον, βιώνει ένα dejavu ανάλογο με αυτό της Εθνικής Αργεντινής, που όλα για να «κυλήσουν», έπρεπε να περάσουν από τα πόδια του.

Αν οι Παριζιάνοι επιτρέπουν ή επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο, ο στόχος του Champions League θα είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης