Πρόσωπα

Μεσούτ Οζίλ: Σκόραρε στο Europa League μετά από τρία χρόνια, και «αναγεννήθηκε» πριν από την διαφαινόμενη αποχώρησή του!

Μεσούτ Οζίλ: Σκόραρε στο Europa League μετά από τρία χρόνια, και «αναγεννήθηκε» πριν από την διαφαινόμενη αποχώρησή του!

Πιθανώς να είχε ξεχάσει και ο ίδιος πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε στο Champions League. Πέρασαν πέντε χρόνια άλλωστε, και ο Μεσούτ Οζίλ παρουσιάζεται δυσαρεστημένος με την κατάσταση που συνάντησε στην Φενερμπαχτσέ. Ωστόσο ένας… τέτοιος ποδοσφαιριστής, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στους ομίλους του Europa League στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε!

Δεν επέστρεψε στο Champions League ούτε φέτος, μετά από μία πενταετία. Στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από τους οποίους απουσιάζει για περισσότερες από 1500 ημέρες. Το διάστημα είναι μεγάλο, και η συζήτηση για τους κορυφαίους στο καλύτερο ποδοσφαιρικό εγχείρημα, δεν τον περιλαμβάνει εδώ και καιρό.

Φεύγοντας από την Άρσεναλ, πολλοί θεώρησαν πως το έχει αποδεχθεί. Πως η καριέρα του άρχισε να περνά σε ένα τέλμα μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από τους «κανονιέρηδες», και πως η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη.

Παρόλα αυτά η Φενερμπαχτσέ επέλεξε να τον εντάξει στο ρόστερ της, παραχωρώντας του μάλιστα ένα «γενναίο» συμβόλαιο. Πλέον συμπληρώνει στην Τουρκία εννέα μήνες. Έχει αγωνιστεί σε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και παραδόξως έχει δώσει όσες τελικές πάσες, όσες και τα γκολ του. Από δύο σε κάθε περίπτωση, με την πρόκριση ωστόσο στους ομίλους του Europa League να του δίνει ένα κίνητρο.

Ένα κίνητρο σε μία περίοδο που παρουσιάζεται δυσαρεστημένος. Θέλει να φύγει, με ομάδες από την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ να παρακολουθούν την περίπτωσή του. Προτού όμως πάρει την απόφασή του, εξακολουθεί να αγωνίζεται κανονικά, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Έτσι, αποτέλεσε βασική επιλογή του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, για την πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δέκα λεπτά ήταν αρκετά. Αρχικά δημιούργησε, αλλά η προσπάθεια δεν κατέληξε στα δίχτυα, και εν τέλει πήρε την πρωτοβουλία να εκτελέσει με το δεξί από κοντά.

Ο Γερμανός πανηγύρισε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από μία τριετία, και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβρη του 2018 απέναντι στην Βόρσκλα (4-2), και πλέον μπορεί να είναι… χαρούμενος.
E_blvy2WEAMPGHl.jpg

Ακόμη και αν η Φενέρ δεν κέρδισε, μιας και ο Δημήτρης Πέλκας αστόχησε σε πέναλτι, ακόμη και αν έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια για να αγωνιστεί για 76 λεπτά σε αναμέτρηση που αφορά το Europa League.

Η κατάσταση δείχνει παραμονή και… βλέπουμε. Συνεπώς θα τεθεί και αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχει υποστεί δύο ήττες και μετρά μία νίκη λιγότερη, δίχως μάλιστα καμία ισοπαλία. Θα βρει εκεί και την πρώτη του ασίστ μετά τον Δεκέμβρη του 2018;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης