Πρόσωπα

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο «φύλακας άγγελος» της Μπενφίκα και της Εθνικής, διαπρέπει και στο Champions League! (video)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο «φύλακας άγγελος» της Μπενφίκα και της Εθνικής, διαπρέπει και στο Champions League! (video)

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην εναρκτήρια αναμέτρηση της Μπενφίκα στο Champions League απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Πρόκειται επί της ουσίας για τον βασικό λόγο που οι Πορτογάλοι διατήρησαν το «μηδέν» στην εστία τους, όπως άλλωστε συνηθίζουν, όταν ο Έλληνας αγωνίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον βασικό γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος για τα επόμενα χρόνια. Είναι σταθερός, διακρίνεται για τα αντανακλαστικά του, και έχει κατορθώσει να αγωνίζεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο την τελευταία τριετία, έχοντας αναδειχθεί και πρωταθλητής Πορτογαλίας το 2019. Ο λόγος βεβαίως για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Όπως είναι φυσικό, οι εμφανίσεις του τον έχουν καταστήσει βασικό στις αρχικές επιλογές του  Τζον Φαν’τ Σχιπ στην Εθνική Ελλάδος. Η αναμέτρηση άλλωστε απέναντι στην Σουηδία μαρτυρά το… «γιατί». Εξαιρετική απόκρουση στο τέλος του ημιχρόνου σε κοντινό σουτ του Ίσακ, και μία μόνιμη… πηγή έμπνευσης για τους Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τζαβέλλα.
E-3u738WQAEQKZe.jpg

Πως λοιπόν να μην αγωνιστεί; Και αν κάποιος αμφισβητεί τις αρετές που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, αρκεί απλώς να ανατρέξει στους φετινούς αριθμούς του. Σε έξι ματς έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, αμφότερα στο πρώτο μέρος.

Πρακτικά, δεν έχει δει την ομάδα του να πραγματοποιεί σέντρα στο… δεύτερο ημίχρονο, για περισσότερες από μία φορές, ενώ η τελευταία φορά που ο Βλαχοδήμος διατήρησε το «μηδέν» και η Μπενφίκα δεν επικράτησε, χρονολογείται πριν από 210 ημέρες (επτά μήνες).

Πέραν των κατορθωμάτων του όμως σε συλλογικό επίπεδο, τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια είναι αυτά που τον καταξίωσαν στους «αετούς». Εννέα ματς σε μία διετία σε Champions League και Europa League, με έξι γκολ παθητικό (δύο ανά ματς) και έξι clean sheet!

Το σερί συνεχίστηκε φυσικά και απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Στην Ουκρανία, όπου η Μπενφίκα ήταν καλύτερη, αλλά οι τάσεις «αυτοκτονίας» που ανέκαθεν την χαρακτήριζαν, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.
E6-TIEoWQAAfyKn.jpg

Ούτε τότε όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος νικήθηκε. Φανταστική διπλή απόκρουση στις καθυστερήσεις του ματς, συμβολή του VAR στο 94’ και πάλι «μηδέν εις το πηλίκον».


Στα 27 του ο Έλληνας γκολκίπερ φαντάζει πιο ώριμος από ποτέ. Επόμενα εμπόδια; Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου. Την δεύτερη την είχε συναντήσει και στην πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία, με απολογισμό δύο ήττες και επτά γκολ παθητικό. Η «εκδίκηση» δεν είναι απλή, αλλά η εκπληκτική κατάσταση που βρίσκεται ο «φύλακας άγγελος» της Μπενφίκα και της Εθνικής ομάδας, μοιάζει ιδιαίτερα υπολογίσιμη…
record-2021-09-15-3fdba3_1.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης