Πρόσωπα

Γκάρι Ροντρίγκες: Θα ψάξει στο «λιμάνι» να ξαναβρεί την… πόλη του (video)

Γκάρι Ροντρίγκες: Θα ψάξει στο «λιμάνι» να ξαναβρεί την… πόλη του (video)
Ο έμπειρος εξτρέμ πάτησε ξανά σε ελληνικό χώμα, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικό χρώματα και βιογραφικό. Το BN Sports σας κάνει μία αναδρομή στη πρώτη θητεία του Γκάρι Ροντρίγκες στην χώρα μας αλλά και τι ακολούθησε μετά μέχρι τον Ολυμπιακό.
Σχετικά Άρθρα

«Ο Ολυμπιακός με ήθελε. Έχω συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ και έπρεπε να το σεβαστώ ότι με ήθελε πίσω. Είχα επαφή, όμως, είχα μιλήσει. Σίγουρα το σκεφτόμουν ότι είχα παίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ποδόσφαιρο και πρέπει να σέβομαι κάθε σύλλογο. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ, αλλά σέβομαι και τον Ολυμπιακό. Ξέρω τι σημαίνει το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις σεβασμό σε όλες τις ομάδες».

Μέσα σε ένα χρόνο, το ποδόσφαιρο έδειξε πως τα πάντα αλλάζουν και όλα μπορούν να συμβούν. Ο Γκάρι Ροντρίγκες κρύβεται πίσω από τις παραπάνω δηλώσεις, τις οποίες έκανε το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων πως ο Ολυμπιακός ήθελε να τον αποκτήσει.

Τελικά, με λίγους μήνες καθυστέρηση, ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι φοράει τα «ερυθρόλευκα» και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην χώρα, όπου έφτιαξε το όνομά του. Η πορεία του στον ΠΑΟΚ, η απογείωση με την Γαλατασαράι και ο τρόπος που έφυγε από την Αλ Ίτιχαντ.

Αναδείχθηκε στα «ασπρόμαυρα»…

Ήταν καλοκαίρι του 2015. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε να ενισχυθεί στα εξτρέμ έπειτα από την πρόσληψη του Ίγκορ Τούντορ και την αποχώρηση του Λούκας Πέρεθ. Φυσικά, το όνομα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, όμως μέσα στη μεταγραφική περίοδο, αποκτήθηκε και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Μάλιστα, ο Δικέφαλος χρειάστηκε να δαπανήσει μόλις 250 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό του από την Έλτσε.

Σε πρώτη φάση, το όνομά του δεν προκάλεσε… ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας. Το βιογραφικό του ήταν μέτριο, καθώς δεν είχε καταφέρει να πιάσει σε συλλόγους που ήταν, θεωρητικά, κατώτερες του ΠΑΟΚ (Λέφσκι Σόφιας, Έλτσε, Ντε Χάαγκ). Βέβαια, από την πρώτη στιγμή απέδειξε πως έχει όλο το ταλέντο και την ποιότητα να κάνει το κάτι παραπάνω με τα χρώματα του Δικεφάλου.

Έπαιξε με μεγάλη επιτυχία σε όλες (!) τις θέσεις της επίθεσης και στην πρώτη του σεζόν μέτρησε επτά γκολ και έξι ασίστ σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Η παρουσία του ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή ντυμένος στα ασπρόμαυρα, ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει κάτι εκείνη τη σεζόν.

Λίγο πριν κάνει το επόμενο βήμα, ο βραχύσωμος εξτρέμ ήταν σε δαιμονιώδης κατάσταση στο πρώτο εξάμηνο του 2016/17. Τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι τον Γενάρη, είχε ήδη τρία γκολ και πέντε ασίστ, κάτι που εκτόξευσε απότομα την τιμή και τον έκανε ένα από τα «καυτά» ονόματα του χειμώνα.

Οι βάσεις για την Γαλατασαράι και η εκτόξευση…

Με το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, η Γαλατασαράι καταφέρνει να πείσει τον ΠΑΟΚ να δώσει το πράσινο «φως» και ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι, μετακομίζει στη γειτονική χώρα. Μπορεί να ήταν μεγαλύτερο επίπεδο από το ελληνικό, όμως ο ίδιος απέδειξε και πως έχει όλα τα φώτα να πρωταγωνιστήσει. Στο πρώτο του εξάμηνο έδειξε προβλήματα προσαρμογής, όμως μόλις έκανε κανονική προετοιμασία, δεν άφησε καμία αμφιβολία για την αξία του.

Το 2017/18 έκανε τη γεμάτη του σεζόν με τη Γαλατασαράι, καθώς είχε 40 συμμετοχές με απολογισμό 10 γκολ και 11 ασίστ. Κάπου εκεί, φάνηκε πως ο Γκάρι είναι φτιαγμένος για να κάνει μεγάλα πράγματα, με την Γαλατασαράι να ποντάρει πολλά πάνω του. Ωστόσο, τον χειμώνα του 2019, η εμφανίσεις του έγιναν αντιληπτές από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και πιο συγκεκριμένα, την Αλ Ίτιχαντ.

Οι Άραβες με το ποσό των εννέα εκατ. ευρώ, δεν άφησαν περιθώρια άρνησης στη «τσιμπόμπ» ενώ το συμβόλαιο ήταν ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ ετησίως. Έτσι, για ακόμη μία φορά, ο έμπειρος επιθετικός άλλαζε ποδοσφαιρική «στέγη» πάνω στη στιγμή που έκανε την διαφορά.

Η δύσκολη κατάσταση στην Αλ Ίτιχαντ, ο δανεισμός στη Φενέρ και το φλερτ με Ολυμπιακό…

Η Σαουδική Αραβία φάνηκε πως δεν… ταίριαζε στον Γκάρι Ροντρίγκες. Τραυματισμοί και προσαρμογή τον άφησαν πίσω σε εξέλιξη και ο ίδιος προσπάθησε να βρει διέξοδο στη Φενέρμπαχτσε. Τα νούμερα του έφτιαξαν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παρέμενε στην Τουρκία. Η Αλ Ίτιχαντ ζητούσε ποσά που δεν γινόταν να καλυφθούν από την πλευρά της Φενέρ.

Έτσι, ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην Αλ Ίτιχαντ, καθώς η ομάδα από την Σαουδική Αραβία ήθελε την πολύτιμη βοήθεια του. Εκείνο το καλοκαίρι που έγινε όλο αυτό, μπήκε στο παιχνίδι της μεταγραφής του και ο Ολυμπιακός. Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να σπάσουν τον δανεισμό του με τον τουρκικό σύλλογο, όμως οι Άραβες δεν ήταν θετικοί στο να τον παραχωρήσουν.

Ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ είχε μπει στη διεκδίκησή του, όμως το συμβόλαιό του είχε απαγορευτικά ποσά για τον Δικέφαλο. Τελικά, τα ταξίδι του στον Πειραιά, είχε καθυστέρηση λίγων μηνών. Έμεινε ελεύθερος, προτάθηκε σε ελληνικές ομάδες αλλά τελικά, ο Ολυμπιακός κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή που ήθελε και είχε τσεκάρει εδώ και ένα καλοκαίρι.

Η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, μετά από αυτή τη προσθήκη, κάνει την διαφορά, ακόμα περισσότερο. Μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να τον έχει στην Ευρώπη, όμως για εντός συνόρων, θα μπορεί να κάνει το κάτι διαφορετικό. Και ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει την δυνατότητα να… αναγεννηθεί.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης