Πρόσωπα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι εμφανίσεις του Καβάνι «φωνάζουν» για την παραμονή του!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι εμφανίσεις του Καβάνι «φωνάζουν» για την παραμονή του!
Ο Ουρουγουανός βάζει τα «γυαλιά» σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και... Παρί Σεν Ζερμέν.
Σχετικά Άρθρα
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την έκπληξη στο τέλος της μεταγραφική περιόδου του καλοκαιριού του 2020, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τον Έντινσον Καβάνι, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά από 7 χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα, ο 34χρονος έφυγε με 301 συμμετοχές και 200 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου.

Έδειξε γρήγορα ποιος είναι

Η μεταγραφή του Ουρουγουανού κρίθηκε «περιττή» από αρκετούς φίλους της Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως ο σύλλογος έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Ωστόσο ο Καβάνι δεν άργησε να βρει δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην 3η του εμφάνιση και στη νίκη επί της Έβερτον με 3-1 στις 7 Νοεμβρίου του 2020 για το πρωτάθλημα. Με τον Άντονι Μαρσιάλ να περνάει μία μεγάλη περίοδο «αφλογιστίας» και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να δοκιμάζει τους Μάρκους Ράσφορντ και Μέισον Γκρίνγκουντ στην κορυφή της επίθεσης, ο Ουρουγουανός του «έλυσε» τα χέρια.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 14 γκολ και 5 ασίστ, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις στα ημιτελικά του Europa League απέναντι στην Ρόμα. Εκεί σε δύο αγώνες ο Καβάνι πέτυχε συνολικά 4 γκολ και 3 ασίστ, όντας αυτός που «αναχαίτισε» την «αντεπίθεση» των Ιταλών στην ρεβάνς της Ρώμη, με την Γιουνάιτεντ να προκρίνεται στον τελικό του Γκντανσκ με συνολικό σκορ 8-5.

Οι προσπάθειες για παραμονή στο Μάντσεστερ

Από την πλευρά του, ο Σόλσκιερ έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχει προσφέρει ο 34χρονος, έχοντας εισηγηθεί την παραμονή του στον σύλλογο. Στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Σεπτέμβριο υπάρχει η οψιόν για μία ακόμα σεζόν, ωστόσο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για το 2021-22.

Η Μπόκα Τζούνιορς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός, με τον αργεντίνικο σύλλογο να ψάχνει την «φόρμουλα» για να τον πείσει να επιστρέψει στη Λατινική Αμερική. Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει ακόμα το υψηλότερο επίπεδο, με την επιστροφή στα «πάτρια εδάφη» να μπαίνει προς το παρόν στον «πάγο».

Δέλεαρ η συμμετοχή στο Champions League

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε «τροχιά» Champions League ενόψει της νέας σεζόν, καθώς είναι στην 2η θέση της Premier League με 67 βαθμούς, 4 περισσότερους από την 3η Λέστερ και με αγώνα λιγότερο. Όλα αυτά την ώρα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Europa League στις 26 Μαΐου την Βιγιαρεάλ, με την κατάκτηση του τροπαίου να της εξασφαλίζει ένα «εισιτήριο» για το Champions League της νέα σεζόν.

Ο Καβάνι θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League, κάτι που δεν κατάφερε με την Παρί Σεν Ζερμέν την περσινή σεζόν, η οποία ηττήθηκε στον τελικό από την Μπάγερν Μονάχου με 1-0. Ίσως η κατάκτηση του Europa League να δημιουργήσει μία «δίψα» για ευρωπαϊκούς τίτλους στον Ουρουγουανό, με την Γιουνάιτεντ της νέας σεζόν και με την κατάλληλη ενίσχυση, να είναι μία από τις διεκδικήτριες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης