Πρόσωπα

Μπάμπης Λυκογιάννης: Πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ της Κάλιαρι τα τελευταία 16 χρόνια

Μπάμπης Λυκογιάννης: Πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ της Κάλιαρι τα τελευταία 16 χρόνια

«Ιστορικό» χαρακτηρίζεται το τέρμα που πέτυχε ο Μπάμπης Λυκογιάννης με την φανέλα της Κάλιαρι, εξαιτίας του χρονικού σημείου επίτευξής του.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια της καριέρας του βρίσκεται στην Ιταλία και την Κάλιαρι, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και των πέντε προπονητών που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας, στο διάστημα της παρουσίας του.

Πλέον ο Μπάμπης Λυκογιάννης μετρά 76 συμμετοχές με την ιταλική ομάδα, σε όλες τις διοργανώσεις, 4 γκολ και 7 ασίστ, με τα στατιστικά του να έχουν βελτιωθεί αρκετά την φετινή σεζόν, στην οποία έχει λάβει 2101 αγωνιστικά λεπτά, σε 28 ματς, όντας βασικός στα 26 από τα 30 ματς που έχει αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πιο πρόσφατο από τα γκολ του όμως ξεχωρίζει, και πιθανώς να μη λησμονηθεί ούτε από τον ίδιο, αλλά ούτε και από την ομάδα του, εξαιτίας του χρονικού σημείου επίτευξής του.

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας φουλ μπακ, σκόραρε στα 51 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης της Κάλιαρι με την Μπενεβέντο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ που έχει πετύχει η Κάλιαρι στην Serie A, τα τελευταία 16 χρόνια.

Και αυτό διότι, τον Σεπτέμβρη του 2005, ο Ντανίντ Σουάζο σκόραρε 17 δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον Λυκογιάννη (στα 34 δευτερόλεπτα), με το ρεκόρ του να μην έχει ακόμη καταρριφθεί.

Παρόλα αυτά, κοινό χαρακτηριστικό και των δύο περιπτώσεων αποτελεί το 1-1 του ημιχρόνου, με την Λάτσιο τότε, και την Μπενεβέντο τώρα, να ισοφαρίζουν πριν από την συμπλήρωση ενός τετάρτου (13’,15’)!

Παράλληλα, εντυπωσιακό είναι και ο Γιώργος Γιακουμάκης χθες σκόραρε νωρίς (στο 3’), με την φανέλα της Φένλο απέναντι στην Βααλβάϊκ, πετυχαίνοντας το 25ο του γκολ σε 29 εμφανίσεις στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου παραμένει πρώτος σκόρερ!

Με τον Έλληνα  επιθετικό που έχει τρελάνει τους Ολλανδούς μέχρι και οι NEW YORK TIMES πρόσφατα ασχολήθηκαν με την ερώτηση αν πρόκειται για πυροτέχνημα ή για το επόμενο μεγάλο όνομα….

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης