Πρόσωπα

Ριτσάρλισον: Η «τέλεια δικαιολογία» του Copa America για την φημολογούμενη μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Ριτσάρλισον: Η «τέλεια δικαιολογία» του Copa America για την φημολογούμενη μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Εξαιρετικές είναι οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την Εθνική Βραζιλίας ο Ριτσάρλισον, με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κάρλο Αντσελότι να μην δύνανται να προσπεράσουν αμέριμνοι την περίπτωσή του!

Πρόκειται πιθανώς για τον σταθερότερο ποδοσφαιριστή της Έβερτον την τελευταία διετία.

Έναν εξαιρετικό Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν διαφοροποιούσε την απόδοσή του ανάλογα με τον αντίπαλό του, δεν φοβόταν να «μπει» στις φάσεις, ανεξαρτήτως του αμυντικού που επιχειρούσε να αναχαιτίσει τις προσπάθειές του, και «κουβάλησε» την ομάδα του από τα Χριστούγεννα και μετά, πράγμα άλλωστε που συνηθίζει με την αλλαγή του χρόνου.
E4gfaFKWUAI98CG_1.jpg

Οι αριθμοί της καλύτερής του σεζόν στην Premier League

Η χρονιά που πραγματοποίησε και φέτος χαρακτηρίζεται άκρως ικανοποιητική. Αγωνίστηκε στα 34 από τα 38 ματς που έδωσε η Έβερτον στην Premier League, έφτασε τις 119 συμμετοχές με τα «ζαχαρωτά» συνολικά, σημείωσε 7 γκολ, εκ των οποίων τα 6 έλαβαν χώρα μετά τα Χριστούγεννα, ενώ έδωσε και 3 τελικές πάσες!

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν μάλιστα, ο Ριτσάρλισον διένυσε και έναν εξαιρετικό μήνα, από τις αρχές Φλεβάρη μέχρι και τον Μάρτη, σκοράροντας σε όλες τις αναμετρήσεις της Έβερτον, και πετυχαίνοντας για πρώτη φορά γκολ σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στην Premier League.

Μέσα στις ομάδες που τον αντιμετώπισαν, όταν επιδείκνυε αυτή την, «τρομακτική» για τους αντιπάλους του, εικόνα, συμπεριλαμβάνονται και η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, με τον 24άχρονο Βραζιλιάνο να έχει βρει δίχτυα απέναντι σε ολόκληρο το Big 6, στο τριετές διάστημα παρουσίας του στο Γκούντισον Παρκ, με την Λέστερ όμως να αποτελεί την «αγαπημένη του αντίπαλο».
E4gct_qWYAM4Dr5_1.jpg

Η συνέπειά του και με την Βραζιλία και το Περού που τον έχει «σημαδέψει»

Άμεση συνέπεια της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποίησε ο Ριτσάρλισον, αποτελεί βεβαίως η κλήση του στην Εθνική Βραζιλίας, από την οποία δεν έχει απουσιάσει σε καμία αγωνιστική υποχρέωση της χώρας του, από το 2018 και έπειτα!

Πλέον, μετρά συνολικά 27 συμμετοχές και 10 γκολ, έχοντας βεβαίως και μία εξαιρετική παράδοση που τον διέπει στις έως τώρα συμμετοχές του, η οποία δείχνει να συνεχίζεται και στο Copa America.
E4MkWBvXEAUY56t_1.jpg

Αναλυτικότερα, ο επιθετικός της Έβερτον έχει γνωρίσει μόλις μία φορά την ήττα, απέναντι στο Περού, πριν από δύο χρόνια, ενώ έχει δει την ομάδα του να δέχεται γκολ, μόνο από το Περού, όσο αυτός βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τον Οκτώβρη του 2020!

Συμπτωματικά βεβαίως, η τελευταία του αναμέτρηση με την Βραζιλία ήταν και πάλι απέναντι στο Περού, με την «σελεσάο» να επικρατεί με 1-0 στο ημίχρονο και τον προπονητή της ομάδας, Τίτε, να τον περνάει στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας το «ιστορικό» του απέναντι στην ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα.

Copa America: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που αποτελούν την «τέλεια δικαιολογία» για μεταγραφή

Έτσι και έγινε… Ο Ριτσάρλισον πέρασε στο ματς, πέτυχε ένα γκολ και μία ασίστ, για πρώτη φορά έπειτα από 2 χρόνια, βρήκε δίχτυα για 4η φορά σε 8 ματς και αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, με την Βραζιλία να επικρατεί εν τέλει με το ευρύ 4-0!

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η φετινή σεζόν αποτελεί το βασικότερο επιχείρημα που θα μπορούσε να παραθέσει ένας προπονητής στην διοίκηση της ομάδας που εκπροσωπεί, προκειμένου να την πείσει πως ο Ριτσάρλισον θα μπορούσε να του είναι απαραίτητος.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε με την Έβερτον χαρακτηρίζεται καλύτερη από κάθε άλλη, ενώ το Copa America, ήρθε για να τον κάνει να αποκτήσει την σταθερότητα, που του «λείπει» σε κάθε ξεκίνημα μίας καινούργιας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ριτσάρλισον ανταπεξέρχεται, το Copa America εξελίσσεται θετικά για την Βραζιλία, και ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Έβερτον διαθέτει στα χέρια του την «τέλεια δικαιολογία» για να αποχωρήσει από την Premier League, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Ex49CwIXEAMIy4o_1.jpg

Το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και η επίδραση του Κάρλο Αντσελότι

Και ποιος θα ήταν ο ιδανικός προορισμός για αυτόν; Σαφώς η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία δεν κατόρθωσε να προβεί στην κατάκτηση κάποιου τίτλου στην προηγούμενη σεζόν, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, και επιθυμεί να ενισχυθεί, προκειμένου να ξαναβρεί το DNA της, το οποία ορίζεται αποκλειστικά από τον αριθμό των τίτλων που κατακτά ανά σεζόν.

Ο έμπειρος προπονητής θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί του, ο Ριτσάρλισον ατενίζει στο πρόσωπο του Αντσελότι τον «ποδοσφαιρικό του πατέρα», μιας και μαζί του έχει καταγράψει το 50% των εμφανίσεων και των τερμάτων του σε αγγλικό έδαφος, και πλέον αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα της μεταγραφής του.

Θα παραμείνει λοιπόν στην Αγγλία ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Premier League που έχει σκοράρει ως στιγμής στο Copa America ή το εν λόγω τουρνουά θα αποτελέσει και το εισιτήριό του για την Ισπανία;

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης